Activiteit

28ste Transmissiedag infectieziekten ‘Evenement? Zorg dat je de risico’s kent!’

20 maart
Locatie: Regardz
Tijd: 09:00 tot 16:30
Type: Congres

20 maart 2018 organiseert het RIVM Centrum Infectieziektebestrijding de jaarlijkse Transmissiedag voor GGD-artsen en -verpleegkundigen, medisch microbiologen, deskundigen infectiepreventie en andere professionals in de infectieziektebestrijding.
Meer informatie over het programma en aanmelden zie onderstaande link:  

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Agenda_Items/Agenda_2018/Evenement_Zorg_dat_je_de_risico_s_kent

28ste Transmissiedag infectieziekten ‘Evenement? Zorg dat je de risico’s kent!’

In Nederland worden steeds vaker grote evenementen georganiseerd waar veel mensen samenkomen. Zij maken gebruik van dezelfde sanitaire voorzieningen en eten gerechten/snacks die vaak ter plekke bereid worden Dat kan leiden tot gezondheidsrisico’s. Organisatoren van evenementen zijn daarom verplicht een vergunning aan te vragen bij de gemeente. De GGD voert tijdens evenementen controles uit en geeft advies aan de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) als er gezondheidsrisico’s zijn. Deze advisering  gaat  o.a. over sanitaire voorzieningen,  tijdelijke huisvesting en horeca en legionellapreventie. Het thema van de Transmissiedag Infectieziekten gaat over deze grootschalige evenementen, de bijbehorende gezondheidsrisico’s en de preventie daarvan.

Plenaire sessies

De plenaire sessies gaan over de voortschrijdende ‘ festivalisering’  van Nederland, het nut en de spin-off van syndroomsurveillance  voor grote evenementen, de uitbraak van hepatitis A  onder mannen die seks hebben met mannen gelinkt aan het Europese Pride-seizoen en de inzet van de GGD bij meerdaagse evenementen met als voorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse. 

Masterclasses
De Transmissiedag heeft ook dit jaar een interactieve opzet. Er zijn masterclasses in de ochtend over bijvoorbeeld het zombievirusexperiment op Lowlands, massahysterie, de risico’s van tatoeëren tijdens evenementen, de samenwerkende organisaties bij het opstellen van een evenementenadvies  en het zich pijlsnel ontwikkelende veld van mass gathering medicine.  

Workshops
’s Middags zijn er workshops over onderwerpen zoals het waarborgen van de veiligheid bij modder- en obstakelruns, de controle van zelfcateraars en kraampjes door de NVWA, publieksactiviteiten waarbij dieren zijn betrokken, het inventariseren van de legionellarisico’s voor een meerdaags evenement en het nut van sociale-media monitoring tijdens een evenement.

Posters
Ook dit jaar kun je een poster indienen over infectieziekteonderzoek en innovatieve projecten binnen de openbare gezondheidszorg. Inzendingen die specifiek betrekking hebben op het thema Evenementen zijn zeer welkom. Een selectie hiervan zal plenair worden gepresenteerd waarna de Jim van Steenbergen posterprijs zal worden uitgereikt. De uiterste inleverdatum voor abstracts en posters is 5 maart 2018. Je kunt je abstract en poster opladen via de volgende link: poster aanmelden.

Datum 20 maart 2018, van 9.00-16.30 uur

Locatie Regardz Meeting Center Eenhoorn, Amersfoort (tegenover het NS-station Amersfoort)

Doelgroep GGD-artsen en -verpleegkundigen, medisch microbiologen, deskundigen infectiepreventie en andere professionals werkzaam in de infectieziektebestrijding

Kosten € 100

Aanmelding via de website 

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.