Nieuwsbericht

Vooraankondiging middagsymposium JurIZ

Op 4 oktober 2011 geplaatst door

Naar aanleiding van de uitgave van de Juridische handreiking voor gegevensuitwisseling in de infectieziektebestrijding wordt op 8 december 2011 een middagsymposium georganiseerd met als doel het uitwisselen van gedachten en knelpunten over juridische zaken in de infectieziektebestrijding.

De infectieziektebestrijding is een complex proces waarin een groot aantal partijen een belangrijke rol hebben. De GGD staat in dit proces centraal en werkt samen met de eerste- en tweedelijnszorg, het gemeentebestuur, het Centrum Infectieziektebestrijding en instanties zoals de Inspectie voor de gezondheidszorg of de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit. De belangen van de verschillende partijen komen echter niet altijd overeen waardoor soms lastige juridische dilemma’s ontstaan. Om in deze kwesties adequaat op te kunnen treden is verschenen de handleiding Juridische handreiking voor gegevensuitwisseling in de infectieziektebestrijding waarin enige basiskennis van de rechtsposities van hulpverleners in het algemeen en infectieziektebestrijders in het bijzonder.

Reserveer alvast deze datum in uw agenda. Nadere gegevens over locatie, aanmelding en programmering volgen via een mailing en op de website van het RIVM.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.