Document

Ingebruikname Mobiele Rontgen Unit in Den Haag

13 juli 2011 | 1 minuut lezen

In navolging op de MRU bus van GGD Rotterdam-Rijnmond is op 22 april jl. door de wethouder Bert van Alphen van de gemeente Den Haag de nieuwe MRU bus voor OCW Den Haag in gebruik genomen. Vanaf 1 mei as. rijdt de MRU bus mee in de landelijke MRU dienstregeling voor de tbc screening van gedetineerden.

Jarenlang zijn de twee centrum GGD’en GGD Flevoland en GGD Hart voor Brabant verantwoordelijk geweest voor de uitvoering van de screening in penitentiaire inrichtingen met MRU-bussen. Sinds 1 januari 2008 wordt de screening van gevangenen op tuberculose anders georganiseerd. GGD Nederland en de acht GGD’en met een backoffice, waaronder OCW Den Haag, zijn verantwoordelijk geworden voor de uitvoering van de screening in penitentiaire inrichtingen.

De TBC-bus past in het beleid om risicogroepen actief te benaderen in de regio Haaglanden en is naast screening van gedetineerden in de gevangenissen van Scheveningen, Alphen a/d Rijn en Zoetermeer ondermeer bedoeld voor dak- en thuislozen en druggebruikers. Daarnaast kunnen ook het reguliere tbc-onderzoek en grootschalige contactonderzoeken in geval van een tbc-uitbraak bij de GGD met de eigen bus plaatsvinden.

Door preventie, screening, bestrijding van uitbraken én behandeling van mensen met tbc wordt de ziekte in Nederland verder teruggedrongen. Met de ingebruikname van de TBC-bus wordt een nieuwe stap gezet in de bestrijding van tuberculose in de stad en in de regio Haaglanden.

Zoeknummer: 48300

1 document toegevoegd
HomeThema'sProfessionals