Document

Conferentie 'Tussenstand AGORA'

11 juli 2011 | 1 minuut lezen

Op 22 januari 2009 vond in de Burgerzaal in Zutphen de conferentiemiddag Tussenstand AGORA plaats. Tijdens deze bijeenkomst liet AGORA zien wat zij kan betekenen voor het brede veld van de publieke gezondheid.
Het was een geslaagde bijeenkomst waarbij ongeveer 130 deelnemers aanwezig waren, afkomstig van diverse lokale, regionale en landelijke organisaties.
Tijdens de bijeenkomst werd een tussenstand van het programma Gezond ouder worden gepresenteerd tegen de achtergrond van de landelijke ontwikkelingen.
Agnes Kant, fractievoorzitter van de Socialistische Partij, werd genterviewd door dagvoorzitter Frans Miggelbrink over de doelgroep ouderen binnen de nieuwe Wet publieke gezondheid. Tevens ging zij in discussie met vertegenwoordigers van verschillende gemeenten en lokale, regionale en landelijke organisaties over deze nieuwe verantwoordelijkheid en de bijbehorende taken.
Hierna konden de deelnemers aan twee (inter)actieve workshopsrondes over de themas Gezond ouder worden, Diabetespreventie en Overgewicht deelnemen. Tijdens de workshop werd met deelnemers gesproken over de wensen van de gemeenten en lokale partijen rondom deze themas en de kansen voor AGORA op deze terreinen. Daarnaast konden de deelnemers tijdens de Meet & Greet in gesprek gaan met de medewerkers van AGORA.

Zoeknummer: 51323

1 document toegevoegd
HomeThema'sProfessionals