Activiteit

11e JaarcongresBrede School

19 april
Tijd: 09:00 tot 16:00
Type: Congres

Innovatief, breed, passend en integraal
Brede scholen en kindcentra op weg naar de toekomst

De 11e editie van het Jaarcongres Brede School biedt een breed en gevarieerd programma met 28 deelsessies over de ontwikkelingen op, voor en door brede scholen en IKC. De deelsessies zijn onderverdeeld in 7 thema’s: inclusie, samenwerken op de werkvloer, opleiden, beleid & bestuur, teamontwikkeling & professionalisering, veiligheid en overig.

De ontwikkeling van brede scholen en verdere uitbouw hiervan richting kindcentrum wordt inmiddels breed gedragen. Er kan verder  gewerkt worden naar een kindcentrum waar kinderopvang en primair onderwijs gezamenlijk verantwoordelijk zijn. Een perfecte blend in opvoeding en educatie. Door de integratie met passend onderwijs ontstaat een mooi inclusieve kindgerichte voorziening. 

Voor brede scholen en kindcentra is nu helder dat hun innovatiebehoefte wordt geaccepteerd en gewaardeerd. De grootste uitdaging voor de komende jaren: hoe maken we substantiële stappen vooruit waarin het belang van het kind centraal staat? Het fundament van een kindcentrum is een geïntegreerde voorziening voor alle kinderen: samen opgroeien, spelen, leren en talenten ontwikkelen. Een INCLUSIEVE voorziening, wat betekent dat in essentie en hoe kan dat worden uitgewerkt? Deze en vele ondersteunende vragen hiertoe komen aan de orde op het 11e Jaarcongres Brede School. Inspirerende sprekers nemen u mee in de bovengenoemde thema’s en ervaringsdeskundigen delen als vanouds hun kennis en praktijkervaringen.

Het 11e Jaarcongres Brede School is een coproductie van Uitgeverij SWP en Logacom. Officiële partner van het 11e Jaarcongres Brede School is PACT. Een landelijk innovatieproject van Het Kinderopvangfonds dat werkt aan de versterking van de pedagogische omgeving voor àlle jonge kinderen, samen met onderwijs, opvang en zorg. Het programma wordt ondersteund door vaktijdschriften Pedagogiek In Praktijk en KIDDO. De logistieke organisatie is in handen van Logacom. 

Het volledige programma en een overzicht van alle deelsessies u voor twee rondes uit kunt kiezen, kan je vinden op de congreswebsite: www.bredeschoolcongres.nl.

Bijlagen

  • (2 MB) (Aantal keer gedownload:27)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.