Nieuwsbericht

Syrische artsen maken Syrische vluchtelingen wegwijs in de Nederlandse gezondheidszorg

Op 15 juni 2016 geplaatst door

Afgelopen december was e-caring is sharing de grote winnaar van de Dragons´ den. Het van origine Japanse concept is geïnspireerd op de gelijknamige televisieshow. In ‘het hol van de leeuw’ mogen tien pitchers hun innovatieve idee presenteren aan de vijfkoppige jury. Deze jury is streng maar rechtvaardig. De klok tikt terug en zodra de 3 minuten voorbij zijn, worden de pitchers meedogenloos afgekapt.

Hoe vergroot je zelfredzaamheid van mensen? 
Het thema van de Dragons Den 2015 was: hoe vergroot je de zelfredzaamheid van mensen? E-caring is sharing werd met het plan van het opzetten van een Facebookpagina voor en door Syriers de terechte winnaar. Een samenwerking van Pharos met de GGD regio Utrecht waarin Syrische artsen Syrische vluchtelingen wegwijs maken in de Nederlandse gezondheidzorg. Daarmee doen Syrische artsen werkervaring op én helpen de eigen regie over gezondheid van vluchtelingen te vergroten. De afspraak was dat het project binnen een half jaar moest starten en afgerond. En dat is nu gelukt!

Bijgevoegde informatie is in juni naar individuele verwijzers zoals wijkteams en huisartsen gegaan. Daarnaast zijn ook de KNOV, de LVH en het NHG geinformeerd.

Voor vragen over de Facebookpagina dan kun je contact opnemen met de projectleiders Sanne Kos, skos@ggdru.nl of Joke van Wieringen, j.wieringen@pharos.nl.

Link naar de facebookpagina ‘SyriërsGezond’ (Arabische naam صحتك بهولندا)

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.