Forum discussie

Informatie woningbouwcooperatie en gezondheid

 • Wie weet of er informatie is m.b.t. gezondheid , veiligheid, gebruik systemen welke te gebruiken zijn door woningbouwcoöperaties. Het liefst uiteraard in verschillende talen

  Bijvoorbeeld

  - ventileren en hygiëne

  - gebruik / betekenis meterkast

  - gebruik ventilatiesysteem

  etc

 • Als GGD regio Utrecht zijn we (samen met Pharos) aan het kijken of we hiervoor materialen kunnen gaan ontwikkelen (oa beeldkaarten rondom ventileren/schimmels en fimpjes van GGD Haaglanden in diverse talen laten inspreken). Tevens zijn de eerste contacten met woningbouwcooperaties gelegd om te kijken wie daarin wat kan betekenen (oa idee welkomsbox met gezondheidsinfo laten uitreiken door buren of woningbouw, hierover hebben we contact met GGD Hart voor Brabant die hier ook mee aan de slag is). Kortom het materiaal is er nog niet maar er zit wel het een en ander in de pijplijn... Benieuwd of anderen al iets hebben of er mee bezig zijn?

 • Ook hier de vraag vanuit de gemeente en woningbouw om tijdens voorlichting aan Eritreese statushouders aandacht te besteden aan veiligheid en gezondheid in- en om de woning. Ventileren, temperatuur, afval, hygiene etc.
  Ik zou blij zijn met alle (provisorische) materialen die al beschikbaar zijn in afwachting van de materialen die Pharos ontwikkeld.