Activiteit

Masterclass Cultuursensitief Werken (in de jeugd(gezondheids)zorg)

22 september
Tijd: 12:30 tot 17:00
Type: Masterclass

Hoe wij denken over gezondheid, ziekte en beperkingen is sterk cultureel bepaald. En, hoewel we daar lang niet altijd bij stilstaan, dat geldt ook voor de manier waarop onze zorg is georganiseerd, de wijze waarop we hulp zoeken en voor onze visie op opvoeding en identiteitsvorming. 

Voor migrantengezinnen kan het lastig zijn om de weg te vinden in het jeugdzorglandschap. Aan de andere kant is het voor organisaties niet altijd gemakkelijk om deze doelgroep te bereiken. Als professional kun je wel eens worstelen met de vraag hoeveel je nu eigenlijk van alle culturen en religies zou 'moeten' weten voor een goed contact met cliënten en patiënten.
​
Daarom organiseert SaHa Communicatie samen met twee experts op dit gebied een inspirerende masterclass over diversiteit en cultuursensitief werken en communiceren. Een middag die u niet mag missen als u met cliënten van diverse culturele en religieuze achtergronden te maken heeft!

Vragen en casuïstiek
​Om de resultaten van de masterclass zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw eigen werkzaamheden wordt u uitgenodigd van tevoren vragen en/of casuïstiek in te sturen.

​Wat neemt u mee naar huis?
- kennis en inzichten met betrekking tot de invloed van cultuur (en de mate van cultuursensitiviteit) op de interne organisatie en communicatie en hoe deze invloed reflecteert in het contact met cliënten.
- praktische tips om van diversiteit en cultuursensitief werken een blijvend speerpunt te maken binnen uw organisatie.
- kennis over werken met de Diversiteitsconferentie-methodiek.
​- inzicht in de invloed van cultuur, religie en levensbeschouwing op het professionele contact met ouders en kinderen, zowel als het gaat om de achtergrond, normen en waarden van cliënten als die van uzelf.
- concrete handvatten voor interculturele gespreksvoering en het toepassen van het Cultureel Venster Jeugdhulpverlening in uw dagelijks werk.

Doelgroep
Management en professionals die werkzaam zijn in de jeugd(gezondheids)zorg, jeugdhulpverlening en jeugdbescherming.

Accreditatie
Is toegekend voor verpleegkundigen (Kwaliteitsregister V&V) door het SKJ.

Kosten & Kortingen  
Bij aanmelding vóór 1 augustus geldt het vroegboektarief: € 180,- (excl. btw) p.p.
Na 1 augustus is de investering voor deze training € 195,- (excl. btw) p.p.
Bij gelijktijdige aanmelding van 4 of meer collega’s met hetzelfde factuuradres, bedragen de kosten € 165,- (excl. btw) p.p.

Meer informatie en het programma vindt u op: www.saha-communicatie.nl

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.