Activiteit

Nationale Kennisdag Sport en Bewegen in de Buurt 2017

14 december
Tijd: 09:00 tot 16:00
Type: Congres

Nationale Kennisdag Sport en Bewegen in de Buurt 2017 is  voor teamleiders/beleidsmedewerkers/coördinatoren van: gemeenten, sportbonden, gezondheids-, welzijn-, cultuur-, onderwijs-, zorginstellingen, bedrijven en (provinciale) sportorganisaties of -stichtingen.

http://www.sportindebuurt.nl/seb-bijeenkomst/stadion-galgenwaard 

Vanuit het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders verzorgen we twee maal de workshop Gezonde leefstijl voor statushouders in de gemeente. Daarnaast zullen we op de informatiemarkt aanwezig zijn.

 

Gezonde leefstijl voor statushouders in de gemeente

Door: Hester van Bommel (Pharos), Debora Wattel (GGD GHOR NL), YibarkTesfamichael Misgane (sleutelpersoon gezondheid statushouders, regio Gooi en Vechtstreek) en Nazar Merzoian (sleutelpersoon gezondheid statushouders, regio Twente)

Vanuit het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders* dat wordt uitgevoerd door Pharos in samenwerking met GGD GHOR Nederland en de VNG geven we inzicht in het belang van bewegen en een gezonde leefstijl voor statushouders. We weten dat actief meedoen, participatie en integratie in de Nederlandse samenleving, het beste medicijn is voor een goede gezondheid en welzijn. Maar wat kan je als gemeente hierin betekenen voor statushouders? Hoe krijg je deze groep in beeld? Waar moet je rekening mee houden? Deze vragen en nog meer, willen we met elkaar beantwoorden, ondersteund met tips voor gemeenten, buurtsportcoaches en andere organisaties. Samen met Sleutelpersonen gezondheid statushouders, (voormalig) vluchtelingen uit diverse landen, delen we met jou onze kennis en ervaringen.


*Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders biedt ondersteuning aan gemeenten en professionals die in hun werk te maken hebben met de gezondheid en zorg voor statushouders. Het programma richt zich op het ontwikkelen, delen en borgen van kennis, goede voorbeelden en het uitwisselen van ervaringen. Statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning die in de gemeente wonen, worden actief betrokken bij het programma. Het programma wordt uitgevoerd onder regie van Pharos in samenwerking met GGD GHOR Nederland.

Bijlagen

  • (287 KB) (Aantal keer gedownload:1)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.