Nieuwsbericht

Nieuwe voorlichtingsfilmpjes over alcohol en slaapmiddelen in Arabisch en Tigrinya

4 februari 2019 | 1 minuut lezen

Om (jonge) nieuwkomers voor te lichten over alcoholgebruik en slaapmiddelen zijn twee video’s gemaakt. Ze zijn beschikbaar in het Tigrinya of het Arabisch en ondertiteld.

Alcoholgebruik in Arabisch en Tigrinya

Een animatie van Jellinek gericht op Nederlandse jongeren over het gebruik van alcohol is nu ook beschikbaar in het Arabisch en het Tigrinya. De animatie is ingesproken in deze talen in het kader van het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders (2018) om ze  toegankelijker te maken voor vluchtelingen die Arabisch en Tigrynia spreken. Ze zijn in het Nederlands ondertiteld.

Slaapmiddelen in Arabisch

In samenwerking met statushouders hebben Pharos, het Trimbos-Instituut en GGD GHOR Nederland twee filmpjes gemaakt over het gebruik van slaapmiddelen. De filmpjes zijn Arabisch-Nederlands. In het eerste filmpje komt aan de orde wat slaapproblemen zijn, wanneer je naar de huisarts gaat en welke rol de huisarts speelt in het voorschrijven van slaapmedicatie. Het tweede filmpje gaat vooral over wat je zelf kunt doen om beter te slapen.

Alle filmpjes zijn beschikbaar via het YouTube-kanaal van Gezond in Nederland en komen ook op via de Facebookpagina’s Eritreeërs Gezond en Syriërs Gezond en de website www.gezondinnederland.info.

HomeThema'sProfessionals