Nieuwsbericht

Start training Sleutelpersonen Gezondheid Statushouders

Op 10 april 2019 geplaatst door

Sleutelpersonen zijn mensen die zelf gevlucht zijn en in Nederland als nieuwkomer hun weg hebben gevonden. Vaak hebben ze in het land van herkomst als zorgprofessional gewerkt. Ze kunnen een belangrijke rol kunnen spelen in de integratie, participatie en gezondheid van statushouders in Nederland. De inzet van sleutelpersonen als voorlichter, bemiddelaar, verkenner en/of adviseur bij GGD’en, gemeenten  en welzijns- of  zorgorganisaties is dan ook zeer succesvol gebleken. Deze sleutelpersonen hebben eerder de 3-daagse basistraining Sleutelpersonen Gezondheid Statushouders gevolgd om meer kennis te krijgen van gezondheidsthema’s en vaardigheden te ontwikkelen om vanuit de eigen kracht de functie van sleutelpersoon goed te kunnen vervullen. Lees hier meer over in de Infosheet werken met Sleutelpersonen Gezondheid Statushouders.

Aanmelden training

Het is mogelijk om statushouders aan te melden voor de driedaagse training bij Pharos. De eerstvolgende training is op 14 juni, 21 juni en 5 juli.

In de training komen de volgende thema´s aan bod:

·         Hoe werkt de gemeente en de gezondheidszorg in Nederland

·         Rollen en vaardigheden van sleutelpersonen

·         Gezonde leefstijl

·         Seksuele en reproductieve gezondheid

·         Psychische problemen en mentale veerkracht

·         Opvoeden en opgroeien in twee culturen

De prijs per deelnemer is €834,-. Dit is het totale bedrag voor 3 dagen training, inclusief koffie/ thee, lunch en trainingsmappen. De gemeente of organisatie waar de sleutelpersoon aan de slag gaat meldt de betreffende persoon aan en is verantwoordelijk voor de kosten.

Meer informatie

Meer weten over het werk van sleutelpersonen of de bovengenoemde training? Neem een kijkje op de Pharos website of neem contact op met Inge Goorts: i.goorts@pharos.nl

Trefwoorden: sleutelpersonen, training
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.