Nieuwsbericht

Meldpunt zorgproblemen kinderen van vluchtelingen Nederlandse Vereniging Kindergeneeskunde

Op 18 maart 2016 geplaatst door

Meldpunt zorgproblemen kinderen van vluchtelingen
Met het NSCK (Nederlands signaleringscentrum kindergeneeskunde)  Meldpunt zorgproblemen kinderen van vluchtelingen wil de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde graag inzicht krijgen in de aard van zich voordoende problemen in de zorgverlening aan kinderen van asielzoekers. De NVK roept daarom kinder- en jeugdartsen op problemen die zij tegenkomen in de zorg voor kinderen van vluchtelingen te melden. Hiervoor is op de NVK-website het Meldpunt zorgproblemen kinderen van vluchtelingen ingericht. 
Het gaat om problemen die artsen signaleren als zij betrokken worden bij kinderen van vluchtelingen. Voorbeelden zijn onvoldoende informatie over de medische status van het kind, het uit beeld raken van het kind als gevolg van verhuizing naar een ander opvanglocatie en communicatieproblemen tussen betrokkenen in het zorgsysteem.
Via de link: http://www.nvk.nl/NVKbeheer/RegistratieGCAhuisartsen.aspx kan een (jeugd-)arts zich eenmalig aanmelden bij het Meldpunt om vervolgens een melding doen. In de procedure vindt een check met het BIG register plaats.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.