Nieuwsbericht

Publicatie BrabantAdvies over vluchtelingenvraagstuk vanuit kansen voor álle Brabanders

Op 20 juni 2016 geplaatst door

Op 1 juni is de publicatie  'Thuis in Brabant, het vluchtelingenvraagstuk vanuit kansen voor álle Brabanders' aangeboden aan mevrouw Ina Adema, (burgemeester gemeente Veghel) tijdens de bijeenkomst van Vereniging van Brabantse Gemeenten.

Publicatie: handreiking voor beleid
In Brabant wordt hard gewerkt aan het vluchtelingenvraagstuk. Maatschappelijke partners Stichting Nieuwkomers en VluchtelingenWerk Brabant Centraal (SNV) en VluchtelingenWerk West- en Oost-Brabant & Bommelerwaard (WOBB)ZEThet PON en Brabantadvies hebben de handen ineen geslagen om een bijdrage te leveren aan het vluchtelingenvraagstuk in Brabant. Met de publicatie 'Thuis in Brabant, het vluchtelingenvraagstuk vanuit kansen voor álle Brabanders' delen zijn hun kennis, voorbeelden en willen ze bestuurders en beleidsmakers van Brabantse gemeenten en de provincie Noord-Brabant een handreiking bieden voor beleid. 

Lees de hele digitale bladerversie en bekijk samenvattende infographic 'Thuis in Brabant - De Brabantse manier'.

Integrale aanpak
Het meest urgent is, volgens de partijen, op dit moment de opvang en huisvesting van asielzoekers en statushouders. Ook vragen zij aandacht voor een integrale aanpak voor de lange termijn. Dit advies benadrukt de samenhang tussen huisvesting, gezondheid, scholing en onderwijs, werk, integratie en participatie. Met aandacht voor zowel de vluchtelingen als voor de Brabantse burgers: de samenleving vraagt om echt samen leven. De insteek is dat Brabanders, inclusief de nieuwkomers, er beter van kunnen en moeten worden. Asielzoekers en statushouders hoeven niet alleen geholpen te worden, zij brengen ook waardevolle ervaringen, ideeën en kennis mee. Zij kunnen samen met Brabantse burgers, overheid, maatschappelijke organisaties, onderwijs en bedrijfsleven een actieve bijdrage leveren aan oplossingen.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.