Document

Stukken bijeenkomst preventie radicalisering 22 januari 2018

20 maart 2018 | 1 minuut lezen

Op maandag 22 januari 2018 vond een bijeenkomst plaatst bij GGD GHOR Nederland over preventie van radicalisering. De bijeenkomst was voor managers en professionals Publieke Gezondheid, Jeugdgezondheidszorg, Openbare Geestelijke GezondeidsZorg en GGD’en. Er waren presentaties van o.a. Naima Azough, het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en professionals vanuit de praktijk. Geconcludeerd werd dat radicalisering een maatschappelijk fenomeen is waar Publieke Gezondheid zoals de JGZ, Gezondheidsbevordering en OGGZ een rol in preventie kunnen spelen.

 

Het Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR) heeft trainingen voor diverse professionals ontwikkelt over het signaleren van radicalisering. GGD’en kunnen zich ook aanmelden voor deze training, dit moet (anders dan aangegeven in de flyers) via de gemeente. De gemeente kan samen met het ROR een training inplannen voor de GGD. In 2018 zijn extra gelden beschikbaar gesteld om deze trainingen te kunnen verzorgen. Bij vragen over de training kun je als GGD ook zelf contact opnemen met het ROR (ror@dji.minjus.nl).

 

Daarnaast is Platform JEP (Platform Jeugd preventie Extremisme en Polarisatie) beschikbaar. Zij ondersteunen professionals en vrijwilligers die met en voor jeugd werken bij vragen rond polarisatie, radicalisering en extremisme. Ga voor meer informatie naar https://www.platformjep.nl/

6 documenten toegevoegd
HomeThema'sProfessionals