Activiteit

VOORAANKONDIGING - Nationaal Congres Alcohol en Drugs 1.0 Inspiratiedagen voor lokaal alcoholbeleid en drugsbeleid


 

 

VOORAANKONDIGING - Nationaal Congres Alcohol en Drugs 1.0
Inspiratiedagen voor lokaal alcoholbeleid en drugsbeleid 
16 en 17 maart 2016  De Rijtuigenloods, Amersfoort

In de alcohol- en drugspreventie is de afgelopen tien jaar veel gedaan en bereikt. Maar er blijven grote uitdagingen. Zo is binge drinken nog steeds moeilijk te beteugelen en als jongeren eenmaal drinken, drinken ze veel. Hoe kunnen we omgaan met zaken als indrinken, de opkomst van thuisfeesten en alcoholverstrekking door meerderjarige vrienden en ouders aan minderjarigen?

Ook drugsgebruik stelt professionals voor stevige uitdagingen. De drugsmarkt is veranderd, sommige drugs zijn veel sterker dan een aantal jaren terug. Het gebruik van harddrugs als XTC en speed tijdens het uitgaan is hoog en lijkt normaal te zijn geworden. Cannabis is nog steeds veruit de meest gebruikte drug. Frequent gebruik kan op de langere termijn ernstige schade veroorzaken, zoals verslaving en andere psychische stoornissen. Niet zelden leidt de combinatie van alcohol- en drugsgebruik (polydruggebruik) tot problemen. Ook is nog weinig bekend over de lange termijn effecten van drugsgebruik.
Dit alles leidt tot nieuwe vragen en nieuwe initiatieven. Kortom: een goed moment om stil te staan bij de aanpak van alcohol- en drugsgebruik onder jongeren, jongvolwassenen en kwetsbare groepen.

Tijdens het tweedaagse congres delen lokale en landelijke partners hun ervaringen en kennis. U gaat naar huis met nieuwe kennis, voorbeelden en handvatten waarmee u een impuls kunt geven aan preventie van alcohol- en drugsgebruik.
De eerste dag gaat over alcohol en de tweede dag over drugs. U ook voor één van de twee dagen kiezen.
 

 

 

RESERVEER ALVAST DE DATA 16 en 17 maart 2016
Wat u kunt verwachten en meer praktische informatie vindt u op: www.trimbos.nl/alcoholendrugscongres
Voor vragen: mail naar alcoholendrugscongres2016@trimbos.nl
 

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.