Activiteit

Landelijk Congres Modelverordening Drank- en Horecawet

20 september
Locatie: Cinemec in Ede
Tijd: 10:30 tot 16:30
Type: Congres

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) organiseert op 20 september 2012 een landelijk congres over de modelverordening die is gemaakt op basis van de nieuwe Drank- en Horecawet.

Nieuwe Drank- en Horecawet

Zoals u waarschijnlijk al vernomen heeft, wordt met de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet  (DHW) de gemeente dé toezichthouder van deze wet. Ook verplicht de DHW de gemeente om binnen een jaar na inwerkingtreding (waarschijnlijk 1 januari 2013) een verordening voor de paracommercie te ontwikkelen. 

Tijdens een landelijk congres op 20 september a.s. wordt door verschillende experts toelichting gegeven over de verplichtingen en mogelijkheden van de nieuwe wet.  

Modelverordening DHW

Juristen en projectleiders van drie regionale alcoholprojecten hebben samen met het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) de afgelopen maanden gewerkt aan een modelverordening voor de nieuwe Drank- en Horecawet. Deze modelverordening biedt een kader en inhoudelijke onderbouwing voor o.a. de verplichte paracommerciële verordening die gemeenten straks moeten ontwikkelen. Daarnaast gaat ze in op de facultatieve onderdelen van de nieuwe DHW (o.a. toelatingstijden, prijsacties en alcoholverboden). Deze vanuit de preventiepraktijk opgestelde verordening wordt uitgebreid behandeld tijdens de studiedag. Daarnaast zullen ook de modelverordeningen die door de VNG en de BEM zijn ontwikkeld tijdens de studiedag besproken worden.  

Voor wie?

De studiedag is bedoeld voor iedereen die een rol gaat spelen bij de voorbereiding en de uitvoering van deze nieuwe gemeentelijke wet. 

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de link: http://www.stap.nl/beleid/drank--en-horecawet/bijeenkomst-verordening.html

 

Op deze website vindt u ook meer informatie over het programma en de modelverordening.

Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.