Nieuwsbericht

Politiek in Beweging!

Miranda van Zoest
25 mei 2012 | 1 minuut lezen

De stichting Woerden Actief en het gezondheidsinstituut NIGZ organiseren, in het kader van Gezonde Slagkracht Woerden, Lokaal Actief en de impuls Sport en Bewegen in de Buurt, de actie 'Politiek in Beweging!'

Tijdens deze actie dragen het voltallige Woerdense college van B & W (= burgemeester, 4 wethouders en de gemeente secretaris) en de hele gemeenteraad de komende maanden een stappenteller om hun dagelijkse stappen te registreren. Hiervan wordt er lokaal een overzicht gemaakt van de gemiddelde aantallen stappen per politieke partij. De lokale politici leveren hiermee een lokale Stappen/Beweeg Barometer. Ze haken hiermee aan bij de komende Tweede Kamerverkiezingen en publiceren komende weken,  naast de politieke barometer van Maurice de Hond, ook de Politieke Stappen Barometer lokaal.

Ook zijn er andere gemeenten die mee gaan 'stappentellen'. Het is een relatief eenvoudige en goedkope actie. De lokale kosten bedragen ca € 700 per gemeente (vooral kosten stappentellers, Caloriewegwijzers en kopieerkosten van een aantal folders. Deze kosten zijn excl. manuren - binnen deelnemende gemeenten moet er iemand dit oppakken en coördineren. Het kan heel interessant zijn voor GGD'en om aan te haken met hun kennis en adviesrol.

Het doel van deze actie is om op een aansprekende manier aandacht te vragen voor het thema Gezonde leefstijl en beweegstimulering. Het bevorderen van voldoende bewegen (in combinatie met gezond eten) vormt tenslotte een belangrijk aspect van de gezondheid.

Meer informatie: Maarten Stiggelbout, m: 06 14778370

HomeThema'sProfessionals