Activiteit

Middagsymposium Zorgmijders met een LVB

12 februari
Locatie: De Observant
Tijd: 13:00 tot 16:30
Type: Bijeenkomst

Middagsymposium Zorgmijders met een LVB

12 februari 2015

Het wordt steeds duidelijker dat zich binnen de (O)GGZ-doelgroep een grote populatie mensen met een licht verstandelijke beperking bevindt. Juist omdat mensen met een LVB moeite hebben met het overzien van hun eigen problemen en geen hulpvraag kunnen formuleren, komen ze niet in de zorg terecht of hebben slechte ervaringen met de zorg en verdwijnen weer uit beeld. Deze zorgmijders met een LVB blijken nog regelmatig tussen wal en schip te vallen. Dit komt mede omdat het herkennen van een verstandelijke beperking gecompliceerder is dan gedacht en ook psychiatrische problematiek bij mensen met een LVB zich anders kan uiten. Zowel in de (O)GGZ als in de VG zijn er initiatieven om de zorgwekkende zorgmijders beter op te vangen en te behandelen. Wat kunnen we leren van elkaar om samen de zorg goed te organiseren?

Doelgroep

Deze studiedag is bedoeld voor alle professionals, beleidsmakers, managers en andere betrokkenen  werkzaam in de (O)GGz, maatschappelijke opvang, verslavingszorg, ambulante en residentiële gehandicaptenzorg, MEE, reclassering, justitie en politie, welzijnsorganisaties, GGD’s, gemeenten, begeleid wonen en woningcorporaties.

Datum en locatie

Het symposium Zorgmijders met een LVB vindt plaats op donderdag 12 februari 2015 in De Observant in Amersfoort.

Kosten

De kosten voor het bijwonen van dit symposium bedragen € 220,00 p.p. (excl. BTW).

Kortingen

Indien u zich ook voor het symposium Hoarding & Woningvervuiling inschrijft, geldt een korting van € 50,00 op het totale bedrag.

Indien u gelijktijdig een collega aanmeldt voor hetzelfde symposium, krijgt deze tweede (en elke volgende) persoon een korting van €25 per symposium.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V en het Verpleegkundig Specialisten Register. Houd onze website in de gaten voor informatie over toekenning van punten.

Link

http://www.leidscongresbureau.nl/congres/zorgmijders_lvb

Bijlagen

  • (248 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.