Activiteit

SAVE THE DATE: Netwerkdag PSH/GOR 20 november 2018

20 november
Locatie: RIVM
Tijd: 10:00 tot 16:00
Type: Bijeenkomst

Da’s een goeie…

Goede PSH en GOR: van draaiboek tot dilemma’s.

Wat is ‘goede’ PSH’?  Wanneer is GOR ‘goed’? Richtlijnen, handreikingen, evaluatiemethoden proberen er de vinger op te leggen, maar bieden lang niet altijd een uitweg uit de talrijke dilemma’s en vragen waar je bij incidenten voor komt te staan. Hoe ver gaat de zelfredzaamheid van mensen? Wat als bestuurlijke belangen en burgerbelangen botsen? Hoe laat je uiteenlopende belangen aansluiten? Wat als kiezen voor de ene activiteit betekent dat de andere niet meer kan? Is er gezondheidsonderzoek nodig? Gaat een interventie rust brengen of zal het de onrust juist versterken?
Tijdens de netwerkdag PSH/GOR op dinsdag 20 november, georganiseerd door RIVM, GGD GHOR Nederland en Arq/Impact, wordt in presentaties en natuurlijk in dialoog en discussie vanuit verschillende invalshoeken gekeken naar die vraag: ‘Hoe weten we of we het goede doen?’. Welke kennis is daarover beschikbaar en waar is die op gebaseerd? In hoeverre kun je ‘kwaliteit’ van tevoren ‘vastleggen’ of achteraf beoordelen? Welke dilemma’s kwamen en komen we tegen bij incidenten? Hoe kun je leren van dilemma’s? Hoe kunnen we met elkaar, ketenpartners en burgers/getroffenen in dialoog kijken wat we verstaan onder ‘goede’ gezondheid en ‘goede’ zorg, ook na incidenten?
Het belooft weer een interessante en interactieve dag te worden!

Het programma en de link om je aan te aanmelden volgen in het najaar.
Voor nu: noteer vast dinsdag 20 november van 10 tot 16 uur bij RIVM (Bilthoven) in de agenda. En een hele GOEDE zomer gewenst!

 

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.