Nieuwsbericht

'Praatplaten' beschikbaar bij document Kernwaarden voor een gezonde leefomgeving

Marie-José Linders
11 juli 2018 | 1 minuut lezen

Er zijn nu ook speciale 'praatplaten' beschikbaar bij de kernwaarden gezonde leefomgeving. Handig als visuele ondersteuning in je gesprekken!

Wat kan ik met deze praatplaten?

De praatplaten horen bij de Kernwaarden voor een Gezonde Leefomgeving van GGD GHOR Nederland. Doel is het visueel ondersteunen van een discussie over gezonde leefomgeving: wat verstaan we eronder en hebben we daarover een gedeeld beeld? Het verhaal kan verteld worden door GGD-medewerkers die werken op het thema ‘gezonde leefomgeving’, maar ook andere professionals die werken aan een gezonde leefomgeving kunnen de platen gebruiken.

(Tekst loopt door onder afbeelding.)

Voorbeeld van een praatplaat

Wat zie ik op de praatplaten gezonde leefomgeving?

De praatplaten tonen de ideale situatie voor een gezonde leefomgeving, waarin wordt voldaan aan  de Kernwaarden voor een Gezonde Leefomgeving. De platen geven de samenhang tussen de Kernwaarden ruimtelijk weer. In de bollen staan de Kernwaarden benoemd.

Bij de inrichting van een gezonde leefomgeving zijn er veel meer specifieke maatregelen mogelijk die niet (nadrukkelijk) zijn gevisualiseerd maar waarvoor de praatplaten wel een haakje geven. Inspiratie voor maatregelen is te vinden in de achtergronddocumenten bij de Kernwaarden.

Waaruit bestaat de set?

De set bestaat uit vier praatplaten die verschillende ruimtelijke niveaus weergeven. Er is altijd een combinatie nodig van praatplaten op verschillende niveaus. Er is niet één plaat waarin alle kernwaarden te zien zijn.

  1. Regio: zowel stedelijke als dorpse omgeving, en de verbinding daartussen.
  2. Buurt 1: stedelijke omgeving met hoogbouw en station.
  3. Buurt 2: woonomgeving in dorp of buitenwijk van een stad.
  4. Woning(en).

Waar vind ik de praatplaten en kernwaardendocumenten?

De praatplaten en kernwaardendocumenten vind je bij publicaties. Daar hebben we alles voor je bij elkaar gezet.

Vragen?

Heb je vragen over de praatplaten? Neem dan contact op met Jannie van der Helm en Annemiek van Overveld via cGM@rivm.nl

HomeThema's