Activiteit

Verkenning van de publieke gezondheidszorg

september 17
Locatie: NSPOH, Utrecht
Type: Cursus

Werken in het complexe krachtenveld van de publieke gezondheidszorg vereist vakkennis. Maar ook inzicht in de (openbare) gezondheidszorg. Wil jij de organisatie, ontwikkelingen, wetgeving en ethische dilemma’s leren kennen? Wil je leren hoe je reflecteert op je eigen rol als professional? En wat deze sector onderscheidt van individuele of curatieve gezondheidszorg? Doe dan deze Introductie publieke gezondheidszorg.

Wat je leert Het brede spectrum van de publieke gezondheidszorg belicht

De module is onderdeel van de Opleiding Verpleegkundige maatschappij & gezondheid – profiel Jeugdgezondheidszorg en profiel Algemene gezondheidszorg. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.
Tijdens de driedaagse module maak je kennis met basisbegrippen in en specifieke kenmerken van de publieke gezondheid. Hierbij leer je wat de belangrijkste volksgezondheidsproblemen zijn. Je krijgt inzicht in de structuur en werking van de Nederlandse gezondheidszorg en in de ontstaansgeschiedenis. Je ontdekt hoe in de loop van de jaren de rol van verpleegkundige is veranderd. Verder maak je kennis met belangrijke wetten en regels. Bovendien leer je wat die betekenen op de werkvloer. Ten slotte krijg je de ingrediënten om serieus te reflecteren op de positie en functie van een verpleegkundige in de publieke gezondheidszorg.
Tijdens de bijeenkomsten en bij de voorbereidingen oefen je met toepassingen van kennis en vaardigheden in eigen werksituaties.

Na afloop van deze driedaagse module:
  • heb je een overzicht van ontwikkelingen in de ontstaansgeschiedenis van de publieke gezondheidszorg.
  • ken je de huidige organisatiestructuur en financiering.
  • reflecteer je onderling en met de docent over de positie van de verpleegkundige en andere professionals in de publieke gezondheidszorg.
  • ben je bekend met preventiewetgeving en ethische dilemma’s in het vakgebied.
Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • drs. J.M. Boot, universitair hoofddocent beleid en management gezondheidszorg, UMC Utrecht
  • drs. mr. G. Haringhuizen
  • drs. M. Verschuuren
Voor wie

Afgestudeerde verpleegkundigen op hbo- of vergelijkbaar niveau en andere professionals die zich verder willen verdiepen in de (publieke) gezondheidszorg. Bijvoorbeeld gezondheidsbevorderaars, beleidsadviseurs en epidemiologen die werkzaam zijn bij GGD, zorginstelling, universiteit, zorgverzekeraar of kennisinstituut.

 

Meer weten over deze scholing op17 en 24 sep, 1 okt 2018? Klik op Verkenning van de publieke gezondheidszorg

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: NSPOH
Functie: Coördinator marketingcommunicatie