Activiteit

Naar een toekomstbestendige dagbesteding

17 juni
Locatie: Zorgcentrum Abrona te Huis ter Heide
Type: Congres

Aanleiding:

In 2015 worden de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de dagbesteding omdat gemeenten betere voorzieningen kunnen leveren volgens de politiek. Wel gaat deze verschuiving gepaard met een bezuiniging. Gemeenten krijgen 75 procent van het huidige budget. Hoe moet u als gemeente u zo goed mogelijk voorbereiden? Wat voor samenwerkingsverbanden werken en waar moet u op letten? www.toekomstdagbesteding.nl

 

Doelstelling:

De gemeenten informeren over hoe ze de dagbesteding op een andere manier in kunnen steken. Gemeenten informeren over alternatieven en goede bestedingen. Hoe kan je dagbesteding goed kwalitatief organiseren met minder middelen. De gemeenten gaan naar huis met concrete ideeën en kunnen de dag na de werkconferentie direct aan het werk met de aangereikte ideeën. 

 

Doelgroep:

Gemeenten, ambtenaren beleid dagbesteding, wethouders en zorgaanbieders (gehandicapten, psychiatrie, verslaafden), patiëntenverenigingen, zorginstellingen, SW bedrijven en GGZ. 

 

Onderwerpen die aan bod komen:

  • De toekomst van de dagbesteding
  • Financiële modellen
  • Zorg, kwaliteit, bezuinigingen
  • Gezamenlijke aanpak
  • Indicatie
  • Eigen  kracht; meer zelf doen, meer familie inzetten
  • Politieke standpunten
  • Nieuwe initiatieven, goede voorbeelden
  • De gemeente wordt ook verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de dagbesteding

 

Programma

Na het ontvangst wordt om 09.30 uur de dag geopend door dagvoorzitter Rutger de Waal. U staat voor de keuze: Welke richting gaat u op en welke consequentie heeft dit voor meneer Jansen? Radar Vertige vertelt meer over wat er gebeurd als de dagbesteding is overgeheveld naar de gemeenten. Ditte van Vliet MHA, directeur zorg bij Abrona, zal de inleiding doen en na de pauze starten de workshops met onder andere: 1. Gezamenlijke aanpak van sw-beschut werk naar werk; 2. Werken vanuit de vraag in plaats van aanbod; 3. Integrale aanpak - gemeente Middelburg; 4. Met de Ipad in de dagbesteding aan de slag; 5. Brede zorgcentra vervullen wijkfunctie; 6. De bezuinigen op vervoer; de consequenties en de maatregelen.
Tijdens de dag zijn er in de subsessies verschillende vormen van dagbesteding besproken. Er is over de verschillende oplossingen om met de bezuinigingen om te gaan gepraat en gediscussieerd. Wat werkt wel, wat werkt niet? In het afsluitende debat wordt er gesproken over het wel en wee van de dagbestedingen. Wat zijn de consequenties van de bezuinigingen in de praktijk? Dit is uw kans om met de beslissers te praten over wat u bezighoudt. Met onder andere Vera Bergkamp, Tweede Kamerlid D'66, potefeuille Zorg (care), welzijn (jeugd, drugs & alcohol), cultuur en Jan Rome, Ouderenombudsman. Voor meer informatie en het programma zie www.toekomstdagbesteding.nl

Aanmelden

U kunt een tweede persoon aanmelden met €100,- korting! Deze collega kunt u aanmelden via de link die u ná uw aanmelding ziet op de bevestigingspagina Klik hier om u aan te melden.

Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.