Activiteit

Landelijk Symposium - Psychotrauma bij migranten en vluchtelingen

08 maart
Locatie: Jaarbeurs
Tijd: 10:00 tot 17:00
Type: Symposium

Deze landelijke scholingsdag over begeleiding en behandeling van psychotrauma bij migranten en vluchtelingen gaat plaatsvinden op donderdag 8 maart 2018 in Jaarbeurs Utrecht.

 

Iedereen kan in zijn of haar leven schokkende dingen meemaken die tot psychotrauma leiden. Maar de zorg voor deze mensen is niet altijd op iedereen afgestemd. De behandelmethoden, protocollen en richtlijnen gaan nog erg vaak uit van een autochtoon Nederlandse hulpvrager. Maar wat als iemand met een migratie-achtergrond een psychotrauma oploopt? Weten we dan met welke cultuurgebonden factoren we rekening kunnen en moeten houden? 

Een extra kwetsbare groep zijn vluchtelingen. Zij zijn in de regel op de vlucht voor ernstig traumatiserende situaties als oorlog of vervolging. Ook het vluchten zelf, vaak onder beangstigende omstandigheden en uitgeleverd aan mensensmokkelaars, kan een trauma opleveren.

Op dit symposium spreken vijf experts over de manier waarop je als hulpverlener cultuursensitieve zorg bij psychotrauma kunt geven.

 

Prijs € 270,00 ex. 21% BTW bij inschrijving vóór 26 januari 2018 (daarna € 295,00 ex. 21% BTW)

Uiterste inschrijfdatum7 maart 2018

 

Voor meer info: http://www.congresburo.com/aanbod/231/psychotrauma-bij-migranten-en-vluchtelingen.html

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.