Nieuwsbericht

VreemdelingenVisie – Artikel over nieuw beleid bij kinderen met kinderbeschermingsmaatregel

3 oktober 2019 | 1 minuut lezen

VreemdelingenVisie, het online magazine van de IND, het COA en Dienst Terugkeer & Vertrek, heeft in september 2019 onder andere een artikel gepubliceerd over nieuw beleid bij kinderen met een kinderbeschermingsmaatregel. 

Tijdelijke verblijfsvergunning kinderen met kinderbeschermingsmaatregel
In het artikel is te lezen dat voor kinderen die geen rechtmatig verblijf in Nederland hebben en waarbij de rechter een kinderbeschermingsmaatregel heeft uitgesproken, op 1 oktober 2019 nieuw beleid van kracht wordt waardoor zij (tijdelijk) verblijfsrecht krijgen. Deze verblijfsvergunning is gebaseerd op 'tijdelijke humanitaire gronden'. Of de minderjarige vreemdeling in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning wordt onder andere bepaald door de zwaarte, de duur en de overdraagbaarheid van de opgelegde kinderbeschermingsmaatregel. 

Meer informatie
Hier vind je meer informatie over het zogenaamde 'beleidskader kinderen met een kinderbeschermingsmaatregel'.

Magazine ‘VreemdelingenVisie’ ontvangen?
Wil je zelf het online magazine ‘VreemdelingenVisie’ ontvangen? Het magazine is er voor iedereen die (beroepsmatig) betrokken is bij het werken met asielzoekers, statushouders, expats en internationale studenten en verschijnt iedere twee maanden. Een abonnement is gratis. Je kan je aanmelden door een mailtje te sturen naar: INDredactie@ind.nl

HomeThema'sProfessionals