Nieuwsbericht

Factsheet over jeugdhulp aan asielzoekerkinderen

Op 11 augustus 2015 geplaatst door

Alle kinderen in Nederland hebben recht op zorg, hulp en bescherming. Dat geldt ook voor kinderen die hier onrechtmatig zijn. Rijk en VNG hebben afspraken over jeugdhulp voor rechtmatig én niet rechtmatig verblijvende minderjarige vreemdelingen. Een factsheet informeert u hierover. 

De gemeente is vanaf 1 januari 2015 formeel verantwoordelijk voor het verstrekken van voorzieningen in het kader van de Jeugdwet aan alle kinderen en jongeren tot 18 jaar die in de gemeente verblijven, ongeacht hun verblijfsstatus.

Pragmatisch
Iedereen wil voorkomen dat deze groep kwetsbare kinderen door de transitie jeugdzorg tussen wal en schip terecht komt. Daarom is in onderling overleg tussen VenJ en de VNG besloten om de organisatie en financiering van de zorg, hulp, begeleiding en bescherming aan minderjarige vreemdelingen voorlopig pragmatisch te benaderen.

Factsheet 
In het  factsheet 'Jeugdwet en minderjarige vreemdelingen' krijgt u volledige uitleg over de verantwoordelijkheden van de verschillende partijen. Ook vindt u er een schema met een overzicht van type jeugdhulp, kostenverantwoordelijke en doelgroep. 

Meer informatie
Factsheet: Jeugdwet en minderjarige vreemdelingen (Transitiebureau Jeugd: VWS, VenJ en VNG, juli 2015)
www.vng.nl/jeugdhulp  

Volg ons op Twitter: @vngjeugdhulp

Bron: VNG
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
JGZ verpleegkundige

factsheetlink kan niet geopend worden.