Nieuwsbericht

Folder 'mondzorg' beschikbaar

Op 12 juni 2018 geplaatst door

De digitale folder ‘Mondzorg’ voor asielzoekers en statushouders is vanaf nu beschikbaar voor (mond)zorgprofessionals. Deze folder kan gebruikt worden in de voorlichting over mondzorg aan vluchtelingen. De geïllustreerde folders zijn beschikbaar in eenvoudig Nederlands en worden nog vertaald naar het Arabisch, Engels, Farsi en Tigrinya. Download de folders hier gratis.

Hoe kun je de folder gebruiken?

De folder is te gebruiken door (mond)zorgprofessionals die met vluchtelingen werken en die in hun dagelijkse praktijk vragen krijgen of voorlichting geven over mondzorg. De folder is geschikt ter ondersteuning van de voorlichting en om mee te geven. De folder is opgedeeld in:

  1. Tanden poetsen
  2. Bezoek aan de tandarts of mondhygiënist*
  3. Kosten tandarts en/of mondhygiënist (gericht op statushouders die in de gemeente wonen)

* Let op: op pagina 7 van de folder zal nog een aanpassing doorgevoerd worden: Neem je kind mee naar de tandarts als het 1e tandje doorbreekt en niet vanaf 2 jaar.

De folder kan per deel of in zijn geheel digitaal ingezet of geprint worden. De contactgegevens van mondzorgpraktijk, JGZ-organisatie of GGD kan aan de folder worden toegevoegd.

De folder ‘Mondzorg' is door GGD GHOR Nederland en Pharos ontwikkeld in het kader van Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met professionals vanuit de GGD, KNMT en NVM  in de Vakgroep Collectieve Tandheelkundige Preventie, Sleutelpersonen Gezondheid Statushouders en statushouders zelf.

Bron: Kennisdelingsprogramma Gezondheid statushouders
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Sociaal verpleegkundige JGZ

Fijn dat er een folder is ontwikkeld!

Kan het kloppen dat de link naar de folder het niet doet?

Beleidsmedewerker projectbureau

De link werkt weer! Dank voor je signaal.