Publicatie

RVP, PGA protocol vaccineren asielzoekerskinderen 0-18 jaar

In het PGA protocol vaccineren asielzoekerskinderen 0-18 jaar zijn specifieke procesafspraken tussen het RIVM-DVP/IOD en de GGD'en beschreven en nodig om het vaccineren goed te laten verlopen. De afspraken zijn ook van belang om de werkprocessen van de JGZ en de RIVM/DVP regiokantoren goed op elkaar aan te laten sluiten zodat asielzoekerkinderen met de juiste gegevens in Praeventis terug te vinden zijn. Bij het starten van een vaccinatie programma (RVP) van een asielzoekerkind wordt verwacht dat een vaccinatiestatus en -opdracht formulier opgestuurd wordt naar het RIVM/DVP.

Nu is het ook mogelijk dit digitaal te doen. Het vaccinatiestatus en -opdrachtformulier is aangepast zodat het als PDF ingevuld, opgeslagen en daardoor digitaal verstuurd kan worden.

Vaccinatiestatus asielzoekerkinderen

De vaccinatiestatus en -opdrachtformulier asielzoekerkinderen kan ook per e-mail verzonden worden naar de regionale RIVM DVP-kantoren.

Het vaccinatiestatus en -opdrachtformulier is in februari 2018 aangepast aan de huidige wensen.  Het formulier kan ook gebruikt worden voor kinderen van statushouders in de gemeente.

 

DVP Noordoost
DVP West
DVP Zuid

Regio

Naam

Plaats

telefoon

Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland

RIVM-DVP Noord- Oost

Zwolle

088-6788950

Utrecht, Noord-Holland, Zuid- Holland

RIVM-DVP West

Zoetermeer

088-6788930

Noord-Brabant, Limburg, Zeeland

RIVM-DVP Zuid

Eindhoven

088-6788940

 

Bij vragen over het protocol kan contact opgenomen worden met de PGA  (pga@ggdghor.nl)

Vertalingen van de RVP folder 'bescherm uw kind tegen infectieziekten' is te vinden op: https://rijksvaccinatieprogramma.nl/professionals 

De folders zijn vertaald in 10 verschillende talen.

Details

Geplaatst op: 19 juli 2011
Geplaatst door:
Marieke Ruijgrok
Jaar van uitgave: 2012
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Jeugdarts

Bij het online invullen van het gedownloade formulier "vaccinatiestatus- en opdracht" is het lettertype op de eerste pagina (NAW-gegevens) erg groot, waardoor de helft van de tekst buiten de regels valt. Ik kan dit niet zelf instellen. Voorheen was het lettertype kleiner, zoals het nu ook nog op pag. 2 is. Kan dit a.u.b. aangepast worden?
Met vriendelijke groet,
Marion Debougnoux
jeugdarts GGD ZL
 

Jeugdarts KNMG

Ik heb dezelfde vraag als mijn collega jeugdarts Marion. MvG, Cirsten Oole, jeugdarts GGD Drenthe