Publicatie

Folder 'Antibiotica in Nederland' in diverse talen en filmpje in Arabisch

Hierboven vindt u de folder Antibiotica in Nederland. De folder is beschikbaar in eenvoudig Nederlands, Frans, Engels, Tigrinya, Farsi en Arabisch.

De folder is ontwikkeld in samenwerking met statushouders binnen het KDP Gezondheid Statushouders. De folder is ook goed te gebruiken door professionals die werken met asielzoekers. 

Hoe te gebruiken?
De folder is te gebruiken door (gezondheidszorg) professionals die met asielzoekers werken en die in hun dagelijkse praktijk vragen krijgen of voorlichting geven over antibioticagebruik. De folder is geschikt ter ondersteuning van de voorlichting en om mee te geven aan asielzoekers. De folder kan digitaal ingezet worden of geprint worden.

Het eerste gedeelte van de folder (pagina 1 en 2) geeft uitleg over antibioticagebruik in Nederland. Het tweede deel van de folder betreft een gebruiksinstructie. Bij het NIET voorschrijven van antibiotica kan gekozen worden om alleen het eerste deel van de folder mee te geven en/of te behandelen (naar eigen inzicht te bepalen).

Filmpje over antibiotica in Arabisch 

Op de facebookpagina Syriërs Gezond is een filmpje geplaatst in het Arabisch (met Nederlandse ondertiteling) over het gebruik van antibiotica in Nederland en waarom artsen in Nederland terughoudend zijn in het voorschrijven hiervan.  

Details

Geplaatst op: 9 mei 2018
Geplaatst door:
Auteur: VNG, Pharos, GGD GHOR Nederland
Uitgever: Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders
Jaar van uitgave: 2018
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.