Activiteit

Jubileumsymposium Innovatie en participatie

14 oktober
Locatie: Bartimeus
Type: Symposium
Uitnodiging van Bartiméus. Maakt u gebruik van spraak of een brailleleesregel kies dan voor de tekstversie die automatisch wordt meegestuurd of kies voor de browserversie.
100 jaar Bartiméus, een eeuw innovatiePERSOONLIJKE UITNODIGING

Jubileumsymposium
Innovatie en Participatie

- - - -
14 oktober 2015 - - - - 

Schrijf u in

9 juli 2015


Geachte relatie,


Wij nodigen u van harte uit voor ons Jubileumsymposium op de dag dat Bartiméus precies 100 jaar bestaat: woensdag 14 oktober.

Al 100 jaar ondersteunen wij mensen met een visuele beperking. De eerste directeur van Bartiméus zei 100 jaar geleden: "De kinderen van Bartiméus zijn beslist niet zielig, en dienen zo gewoon mogelijk behandeld te worden. Dan kunnen ze meedoen in de samenleving". Dat is nog steeds onze opdracht: Wij willen bijdragen aan een goed leven van mensen met een visuele beperking, zodat zij zo zelfstandig mogelijk deel kunnen nemen aan de samenleving. Omdat te kunnen doen is het ontwikkelen van nieuwe methodieken, producten en onderzoeksmethoden essentieel.

Tijdens het jubileumsymposium laten wij u deze nieuwste ontwikkelingen graag zien. Het belooft een dag te worden waarop we samen met u achteromkijken, ideeën uitwisselen, maar vooral naar een veelbelovende toekomst willen kijken!

Sprekers en masterclasses

Tijdens het ochtendprogramma geven drie prominente sprekers hun kijk op diagnostische technieken, sociale participatie én ICT technologie. Wat draagt dit bij aan een zo zelfstandig mogelijk leven voor mensen met een visuele beperking?

Mies van Genderen, oogarts Bartiméus, laat u graag de laatste inzichten zien over diagnostiek van zeldzame en complexe oogheelkundige aandoeningen.
Sabina Kef, senior onderzoeker Pedagogische Wetenschappen aan de VU Amsterdam geeft u inzicht in de sociale participatie van jongeren en jongvolwassenen met een visuele beperking: een kwart eeuw aan onderzoeksresultaten in een notendop.
Dick Lunenborg, co-founder Bartiméus Fablab, laat u zien hoe technologie een nieuwe wereld opent voor mensen die daar niet zelf om kunnen vragen.

In het middagprogramma heeft u de keuze uit 10 verrassende masterclasses, waaronder de Heartbeat, ICT en sociale relaties en Visuele conversie.

Het belooft een inspirerende (netwerk)dag te worden. U komt toch ook?


Met vriendelijke groet,

Jopie Nooren                             Carla Aalderink
voorzitter raad van bestuur         directeur
Bartiméus                                    Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Een programma dat u niet mag missen
Het programma staat in het teken van innovatie en participatie: welke ICT technologieën, producten, methodieken en mogelijkheden zorgen ervoor dat slechtziende en blinde mensen zo gewoon mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Het programma start om 9.30 uur en eindigt om 16.00 uur. In de middag kunt u twee masterclasses bijwonen waarbij we de verdieping opzoeken.

Bekijk het volledige programma met sprekers.

Locatie
Het symposium wordt gehouden bij Bartiméus in Zeist. Adres: Van Renesselaan 30a, bekijk de routebeschrijving. Deze locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer en in de omgeving is voldoende parkeergelegenheid.
 

 

Wij ontmoeten u graag op 14 oktober aanstaande!

Heeft u nog vragen dan kunt u een e-mail sturen aan Debby Meeuwsen van de Bartiméus Academie.

Share
Tweet
Forward
 
Ons adres:
Bartiméus
Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist
www.bartimeus.nl

U ontvangt deze e-mail als relatie van Stichting Bartiméus.

Copyright © 2015 Bartiméus, All rights reserved.

 
 
 
 
 
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.