Activiteit

Basismodule reizigersadvisering voor verpleegkundigen

06 september
Locatie: NSPOH, Utrecht
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Cursus

Om als reizigersverpleegkundige te werken, dien je je als verpleegkundige verder te specialiseren. Wil jij leren om zelfstandig individuele reizigersadviezen te geven en te beoordelen wanneer je met een arts moet overleggen? Doe dan deze zesdaagse LCR-geaccrediteerde, praktische module.
NB: Voor de module in 2019 geldt een voorbehoud ten aanzien van het aantal dagen en de prijs. Deze hangen af van voorwaarden in het kader van de nieuwe LCR-kwaliteitscriteria. 

Wat je leert

Je leert om zelfstandig reizigersadviezen te geven en om volgens de protocollen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) te werken. Je herkent reactie(s) op het vaccin en weet wat je in dat geval moet doen. Je kent de wet BIG en weet op basis daarvan wat je bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn als reizigersverpleegkundige.

Deze module is een (keuze)onderdeel van de opleiding Verpleegkundige M&G profiel algemene gezondheidszorg (AGZ). Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.

Tijdens deze module leer je wat LCR-protocollen inhouden en hoe je daar effectief mee omgaat. Hierbij komen de grenzen van je handelen aan bod en leer je wanneer je moet overleggen met de inhoudelijk verantwoordelijke arts.

Na afloop van deze module:

  • kun je een inschatting maken van gezondheidsrisico’s op reis;
  • weet je wanneer je welke preventieve maatregelen, vaccinaties en profylaxe moet adviseren;
  • kun je onderscheid maken in adviezen die je zelf kunt geven en die door andere gegeven moeten worden;
  • weet je hoe je het adviesgesprek indeelt.

Het onderwijs in deze praktijkgerichte basismodule bestaat uit presentaties, oefeningen en discussies. Praktijkvoorbeelden en casuïstiek nemen een prominente plaats in. Je sluit de module af met een toets die je thuis maakt.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door specialisten op het gebied van reizigersadvisering.

Voor meer info over deze module, klik hier

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.