Activiteit

Veranderen, samenwerken en procesmanagement

oktober 31 t/m: 14-11-2017
Tijd: 09:30 tot 16:30
Locatie: NSPOH, Utrecht
Type: Training

Samen werken aan betere samenwerking
Werkt u met veel verschillende partners in complexe samenwerkingsverbanden? Loopt u tegen weerstand aan of krijgt u te maken met gebrek aan motivatie? Ontdek de valkuilen in het samenwerkingsproces en scherp uw eigen vaardigheden aan. Succes verzekerd!

Wat u leert

U leert de ins en outs van veranderprocessen en samenwerkingsprocessen en het managen van deze processen. Wat zijn de bedreigingen? Waar liggen de kansen? U ontdekt de kracht van een goede samenwerking en leert waar uw persoonlijke kwaliteiten liggen om een hecht partnernetwerk tot stand te brengen en te onderhouden.

Voor wie

Preventiemedewerkers, gezondheidsbevorderaars, verpleegkundigen, projectleiders, artsen Maatschappij en Gezondheid, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en programmamanagers met minimaal twee jaar ervaring in de publieke en bedrijfsgezondheidssector. Bijvoorbeeld GGD, GGZ, verslavingszorg, thuiszorg, een landelijke categorale instelling of een ondersteuningsinstituut. Ook andere professionals werkzaam in complexe samenwerkingsverbanden kunnen met deze module hun voordeel doen.

Grip op problemen

Tegenstrijdige belangen, tegenwerkende partijen of botsende persoonlijkheden: allemaal factoren die een goede samenwerking in de weg staan. Deze module biedt handvatten om met dergelijke belemmerende factoren om te gaan en om individuele kwaliteiten te versterken.

Samen sterk

De eerste dag van deze module staat in het teken van het samenwerkingsproces. U wordt ingewijd in de theorieën over procesmanagement en netwerkvorming. Technieken om sturing te geven en te managen worden behandeld en geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Hierdoor leert u te focussen op uw eigen situatie en hoe u effectieve samenwerkingsstrategieën kunt ontwikkelen.

Individuele kracht

De tweede dag staat in het teken van persoonlijke effectiviteit. Hoe kunnen verschillende, individuele krachten in een partnernetwerk de samenwerking bevorderen en versterken? U ontdekt uw persoonlijke kwaliteiten en leert die van uw collega’s te herkennen. Ook krijgt u les in effectief onderhandelen, waardoor u uw persoonlijke doelen leert te bereiken zonder goede onderlinge verstandhoudingen te verstoren.

Interactieve aanpak

Interactieve colleges worden afgewisseld met actieve werkvormen in subgroepen.

Docenten

  • Drs. Jaap Walter, PZ manager
  • Drs. Annette Postma, public health consultant

Klik hier voor meer informatie over deze tweedaagse op 31 oktober en 14 november 2017

Geplaatst door:
Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie(s): Coördinator marketingcommunicatie
Organisatie: NSPOH