Nieuwsbericht

Driedaagse training Community Based Werken soa/hiv preventie en bevordering van seksuele gezondheid bij migranten

Bianca Rhemrev
26 juni 2012 | 1 minuut lezen

De training vindt plaats op dinsdag 18 september 2012, dinsdag 6 november 2012 en op een (in overleg met deelnemers) nader te bepalen datum in 2013.

Lokatie: Antropia te Driebergen

Gebaseerd op de praktijk

In de communitybased aanpak zijn migranten zelforganisaties [1] zelf verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van projecten op het gebied van soa- en hiv-preventie en seksuele gezondheid. Daarnaast hebben zij een grote inbreng in het overkoepelende programma. Participatie, empowerment, intersectorale samenwerking en sociale netwerkbenadering zijn de basisprincipes.

Inhoud van de training:

Eerste trainingsdag, dinsdag 18 september 2012: CBW in mijn regio.

Voor deze dag ontvangt u vooraf een huiswerkopdracht. U wordt gevraagd minstens 3 communities/zelforganisaties in uw regio te noemen met wie de GGD volgens de uitgangspunten van CBW wil gaan werken of heeft gewerkt. U benoemt en licht 2 of meer interventies toe.

Tweede trainingsdag, dinsdag 6 november 2012; Wat is nodig om CBW te (gaan) werken?

Introductie van eigen casuïstiek. Oefenen met een acteur.

Derde trainingsdag, nader te bepalen datum in 2013: De invulling van deze trainingsdag wordt bepaald aan de hand van de bevindingen van de eerste twee trainingsdagen.

Trainers

Deze training wordt gegeven door Ger Ceelen. Zij heeft veel ervaring in het trainen van groepen met diverse culturele achtergronden en het trainen van intermediairs. Verder zal er tijdens de training worden gewerkt met een acteur.

Certificaat

Deelname aan deze training geeft recht op een certificaat van Soa Aids Nederland. Daarnaast wordt geprobeerd accreditatie te regelen via uw beroepsorganisatie.

Tijd en locatie

De training vindt op alle data plaats bij Antropia, Hoofdstraat 8, Driebergen-Rijsenburg.

Tijd: 09:30 – 16:45 uur

Kosten

De driedaagse training kost € 100,- per dag.

Aanmelden en contact

Aanmelden kan via www.soaaids-professionals.nl/training_scholing/overigen. Meld u tijdig aan, er is plaats voor maximaal 12 personen. Sluitingsdatum: 23 juli 2012

Na deze sluitingsdatum ontvangen deelnemers de eerste huiswerkopdracht voor de eerste trainingsdag op 18 september.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

brhemrev@soaaids.nl of 020 62 62 669 

 


[1] Een zelforganisatie is een organisatie voor en door mensen uit een specifieke gemeenschap. Deze kan gebaseerd zijn op etniciteit, nationaliteit of religie.

HomeThema'sProfessionals