Nieuwsbericht

Wat werkt? Conferentie over Seksuele Gezondheid Asielzoekers en Statushouders: inschrijving geopend

30 september 2016 | 1 minuut lezen

Op donderdag 17 november 2016 organiseert Rutgers in samenwerking met GGD GHOR Nederland, Pharos, SOA Aids en Gezondheidscentrum Asielzoekers een werkconfrentie over seksuele gezondheid van Asielzoekerers en Statushouders. 

Hoe is het gesteld met de seksuele gezondheid van asielzoekers en statushouders? Kennen zij de weg naar de seksuele gezondheidszorg? Bereikt de bestaande voorlichting en preventie hen, en is deze voldoende cultuursensitief is? Welke problemen zien professionals in centrale opvangcentra en de gemeentelijke opvang en voor welke opdracht staan we met elkaar? Wat werkt?

Ondersteuning en zorg bij zwangerschap, informatie over anticonceptie, preventie van ongewenste zwangerschappen, seksueel geweld en hiv/soa, veilige abortus, informatie over seksuele rechten en wet- en regelgeving, zijn stuk voor stuk relevante thema’s voor asielzoekers en statushouders. Tijdens de conferentie gaan we met hen en professionals aan de slag om deze thema’s te behandelen.

In interactieve workshops en op de informatiemarkt krijgt u nieuwe inzichten, bruikbare kennis en tips en tools aangereikt. Tijdens de workshops delen verschillende professionals, asielzoekers en statushouders hun kennis en ervaringen. Deze conferentie is dé plek om van elkaar te leren en mogelijkheden te ontdekken om samen te werken in de voorlichting en preventie gericht op asielzoekers en statushouders.

Meer informatie over de conferentie en inschrijving, zie deze link.

HomeThema'sProfessionals