Nieuwsbericht

Parool: SP wil spoeddebat over hachelijke situatie Amsterdamse crèches

Corrie Baris
25 september 2012 | 1 minuut lezen

De SP wil dat Amsterdam voortaan standaard de adviezen van de GGD over kinderopvangverblijven overneemt. De gezondheidsdienst heeft voor 8 crèche-vestigingen van kinderopvang Estro geadviseerd geen nieuwe vergunning te verlenen. De SP heeft een spoeddebat aangevraagd met wethouder Asscher over de uitblijvende reactie van de stadsdelen op de adviezen van de GGD.

'De stadsdelen die verantwoordelijk voor zijn voor het verstrekken van de vergunningen, hebben tot nu toe niets met de informatie van de GGD gedaan', stelt de SP. Raadslid Maureen van der Pligt: 'De kwaliteit voor de Amsterdamse kinderen hoort voorop te staan. Daarvoor hebben we de GGD-keuringen, maar die moeten dan niet zomaar genegeerd worden'.

Van der Pligt: 'Het lijkt erop alsof Estro meer bezig is met haar streven naar winst dan met het garanderen van goede kwaliteit voor de kinderen. Amsterdam dient zich hier hard voor te maken. Aangezien er op dit moment bij veel crèches plek over is, hoeft een sluiting ook geen grote gevolgen te hebben voor de gedupeerde ouders. Zij moeten er in ieder geval op kunnen vertrouwen dat de gemeente waakt over de kwaliteit voor hun kinderen.'

Volgende week woensdag zal binnen de gemeenteraad gesproken worden over de kwestie.
 

HomeThema'sProfessionals