Nieuwsbericht

Tubantia: Kinderdagverblijf dicht door jeukrupsen

Corrie Baris
12 augustus 2011 | 1 minuut lezen

De eikenprocessierups heeft weer toegeslagen. Na klachten over onder meer jeuk, bulten en brandblaren is kinderdagverblijf Daantje aan de Scholtenhagenweg sinds maandag gesloten.

De kinderen zijn ondergebracht bij twee andere locaties van Daantje: aan de Hassinkbrink en bij basisschool Los Hoes. Bij eerstgenoemde locatie zijn 24 kinderen geplaatst, bij Los Hoes twaalf. De ouders van de kinderen zijn inmiddels telefonisch ingelicht. Een informatie-avond staat gepland.

Vanwege de aanwezigheid van de processierups in de vele bomen rondom het kinderdagverblijf werden de kinderen de laatste weken geplaagd door jeuk, bulten en brandblaren. Bij een controle is dat door medewerkers van de Gemeentelijke Gezondheids Dienst ook geconstateerd. Na overleg tussen de leiding van Daantje, de GGD en de gemeente is eind vorige week besloten dat tijdelijke sluiting de enige optie was.

De kinderen de hele dag binnenhouden was geen optie. En zou ook geen garantie zijn voor het uitblijven van de klachten. Een GGD-medewerker klaagde namelijk na het uitvoeren van de controle al over jeuk en bulten terwijl de buitenlucht zo veel mogelijk vermeden was.

De leiding van Daantje dringt nu aan op een snelle oplossing. Zelf heeft Daantje al drieduizend euro uitgegeven aan schoonmaakkosten, na reeds eerder het probleem te hebben aangekaart bij de gemeente, de Stichting Groot Scholtenhagen en de verhuurder van het pand: de voetbalclub HSC’21.

De omgeving goed schoon maken lijkt de enige optie om van het probleem af te komen. Maar de gemeente en de Stichting Groot Scholtenhagen staan niet te trappelen om die kosten voor hun rekening te nemen. Op Scholtenhagen staan heel veel eiken. De bestrijding van de restanten van rupsen zou in de duizenden euro’s lopen. Daantje heeft een juridisch adviseur in de arm genomen om te kijken of de gemaakte kosten verhaald kunnen worden.

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede-haaksbergen/9261143/Kinderdagverblijf-dicht-door-jeukrupsen.ece#.TkEIt8SFflU.twitter

HomeThema'sProfessionals