Blog

Werkbezoek GGD Zuid-oost Brabant (1)

Vandaag (24 maart) zijn we met een delegatie op werkbezoek geweest bij GGD Zuid-Oost Brabant. Aanleiding was een eerder werkbezoek in Limburg. GGD ZOB heeft ons zeer vriendelijke ontvangen met een uitgebreid programma over:
bedrijfsbureau JGZ,
het nieuwe werken,
de nieuwe werkwijze Go4Risk, (zie hier meer info:(http://www.regionaalkompas.nl/brabant-zuidoost/bevolking/mensen-met-een-lage-ses/wat-gebeurt-er-al-in-de-regio/)

JGZ index
bedrijfsvoeringsinstrument,
Leren en ontwikkelen,
inhoudelijke ontwikkeling disciplines,
rol van de arts in de nieuwe werkwijze.
Aanleiding tot de verandering bij GGD ZOB waren kerntakendiscussie (die eerder GGD Gelderland-midden al had aangezwengeld door de ontwikkeling van de Triagemethodiek.) maar die ook door de fusie met een andere GGD gevoerd moest worden. Een andere invalshoek was de beweging tot het Het Nieuwe Werken waarmee de GGD fysiek, virtueel en ook mentaal een omslag in werkhouding moest krijgen. Een laatste aanleiding zijn de bezuinigingsvraagstukken waarbij de kaasschaafmethode niet meer haalbaar bleek en het dus belangrijk was om terug te gaan naar de kernvraagstukken: Waartoe dient de JGZ, wat is de meerwaarde, waar zit de kracht van de JGZ.
In deze weblog zal ik (maar hopenlijk ook andere deelnemers aan het werkbezoek) verslag doen van alles wat we gehoord hebben zodat meer mensen hier gebruik van kunnen maken.

Trefwoorden: jgz, uitwisseling
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.