Blog

Samenwerking JGZ

Ik hoor verschillende GGD"en die filmpjes aan het maken zijn. Is het niet mogelijk dat we een soort landelijke afspraak maken. BV elke GGD maakt een 'neutraal' filmpje. Deze filmpjes worden gedeeld via het GGD NL utube kanaal. Je kunt ze vervolgens gebruiken via je eigen site, vanuit de onderzoekskamer, in het klaslokaal enz.

Ditzelfde geld voor Prezies, slideshows, powerpoints. Ik denk dan aan inhoudelijke onderwerpen BV Pesten, hoofdluis, borstvoeding, overgewicht, alcohol seksualiteit, online media. 

Ik heb ook een visioen over bloggende schoolartsen. Die informatie uit de onderzoekskamer breder bekend maakt (natuurlijk met de privacy regels in acht).  Dus de adviezen, begeleiding e.d. concretiseerd aan de hand van echte, conrete casussen. Dit kan interessant materiaal zijn voor andere professionals (intervisie), maar ook voor ouders, voor gemeentes (wat is onze toegevoegde waarde). Het gaat er dan volgens mij om de informatie die (vaak door andere partijen wordt aangemaakt (bv trimbos, voedingscentrum) aan een context te hangen. Concrete vertalingen van oplossingen aan te dragen. 

en wat te denken van een actieve rol op internet. Met behulp van zoektermen bepaalde discussies op het spoor komen en daar dan een bijdrage aan leveren vanuit onze expertise. 

Trefwoorden: jgz, media, samenwerking, sociale
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Communicatieadviseur & Gezondheidsbevorderaar

Ook voor de doelgroep jongeren zouden we meer content (filmpjes) kunnen delen. Sinds jan 2010 bestaat het account http://www.youtube.com/ggdjongeren . Hier heb ik al een verzameling van filmpjes gemaakt op thema's voor jongeren. Ik ben zeker niet volledig. Met elkaar weet je meer en kan je meer.

Dus Monique ; ik steun jouw idee.. Wie nog meer??