Activiteit

Opvoedingsondersteuning: wat moet ik ermee……?

30 oktober
Locatie: Reehorst
Type: Studiedag

“Kennis & kunde, willen, durven, doen!”

U heeft de JGZ richtlijn Opvoedingsondersteuning vast gelezen, maar hoe zit het met de praktische handvatten? Heeft u die al? Hoe pakt u het aan? Tijdens deze zeer interessante dag geven experts u tips en tricks over het willen en durven. De kennis heeft u immers via de richtlijn al aangereikt gekregen. Maar we gaan het nu doen!

 

Tom van Yperen praat met u over ‘Wat werkt in opvoedondersteuning, de richtlijn maar ook werkzame factoren’. Bert Prinsen gaat het hebben over ‘Normaliseren’. Mooie beleidsterm, maar hoe doe je dat in het opvoeden en Saskia Blom en Gitte van ’t Erve gaan met u de dagelijkse praktijk in.

Tevens aan bod komt media-opvoeding. Hoe ‘media-wijs’ zijn wij als professionals? Welke rol speelt de media bij het opvoeden? Wat is de aantrekkingskracht van de media op kinderen en welke uitdagingen brengt dit voor ouders mee? Daarnaast kijken we naar ‘gaming’, hoe komt het dat gaming zo populair is?

 

U gaat niet met lege handen naar huis ….. aan het einde van de dag reikt de voorzitter u diverse take-home-messages aan.

 

Nu inschrijven is mogelijk. Kijk op onze site: klik hier

U bent van harte gewenst!

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.