Activiteit

Visusonderzoek en screening op visuele stoornissen bij jonge kinderen

oktober 02
Tijd: 09:30 tot 16:30
Locatie: NSPOH, Utrecht
Type: Cursus

Oog voor zicht.
Vergroot uw vaardigheid om visuele stoornissen bij jonge kinderen te detecteren volgens de JGZ richtlijn Opsporing Visuele Stoornissen 0-18 jaar. 

Wat u leert

Uw kennis over de visuele ontwikkeling bij jonge kinderen wordt opgefrist. Hierbij krijgt u (meer) inzicht in bijvoorbeeld de pathologie van scheel zien en amblyopie. Praktische vaardigheden voor het uitvoeren van VOV en Visus onderzoek worden aangescherpt. Ook leert u omgaan met het verwijs- en adviesbeleid.

Voor wie

Huisartsen, kinderartsen, artsen Jeugdgezondheidszorg (JGZ), artsen Verstandelijk Gehandicapten (AVG) en JGZ verpleegkundigen die zich verder willen specialiseren in het opsporen van visuele afwijkingen bij kinderen.

Kennis en vaardigheden

Om bij kinderen visuele stoornissen op te sporen volgens de landelijke JGZ richtlijn ‘Opsporing Visuele Stoornissen 0-18 jaar’ zijn actuele kennis en praktische vaardigheden vereist. Deze module is gericht op beide aspecten.

Theorie in praktijk

De module start met theorie over visuele ontwikkelingen en afwijkingen bij kinderen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan verwijscriteria en knelpunten. Daarna brengt u de theorie in praktijk. Om u te bekwamen in praktische vaardigheden oefent u visuele onderzoeken op elkaar. Op verzoek kan de training worden uitgebreid met een ‘training on the job’.

Vervolgopleiding

Deelnemers die de module met goed gevolg afronden en over voldoende ervaring beschikken, komen in aanmerking voor deelname aan de train-de-trainerworkshop voor Visusinstructeurs.

Oefening baart kunst

De leerstof wordt behandeld in de vorm van interactieve presentaties, maar de nadruk ligt op vaardigheidstraining.

Datum: 2 oktober 2017 in Utrecht

Meer weten? Klik hier

Geplaatst door:
Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie(s): Coördinator marketingcommunicatie
Organisatie: NSPOH