Activiteit

Zorg voor KOPP/KVO

24 november
Tijd: 10:00 tot 16:00
Type: Studiedag

Ons land telt meer dan een half miljoen minderjarige kinderen met ouders die lijden aan psychische of verslavingsproblemen, de KOPP/KVO. Deze kinderen zijn echter lang niet altijd in beeld bij professionals; deels omdat kindsignalen ontbreken maar ook omdat de focus vooral ligt op de ouders met problemen.

De thuissituaties van deze kinderen zijn meestal niet ideaal; kinderen nemen de rol van verzorger op zich en er is vaker sprake van armoede en onveiligheid. Mede hierdoor lopen KOPP/KVO een verhoogd risico om zelf psychische problemen te ontwikkelen of verslaafd te raken. Vroegtijdig contact met de kinderen is dan ook erg belangrijk. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Daarover gaat deze studiedag! Inspirerende sprekers geven onder meer handvatten voor de samenwerking tussen volwassenen-GGZ en CJG, preventieprogramma's en gespreksvoering; een ervaringsdeskundige deelt haar jeugdervaringen met u en er is volop gelegenheid voor interactie.

Informatie
Het programma en meer informatie vindt u hier: www.saha-communicatie.nl/kopp

Accreditatie is toegekend door SKJ, Registerplein en het Kwaliteitsregister V&V en in aanvraag bij NIP/NVO.

Kosten en korting
Bij aanmelding voor 1 oktober bedragen de kosten: € 279,- p.p. ex btw. Daarna € 299,- p.p. ex btw. 
Vanaf 1 oktober geldt de collegakorting: de eerste persoon van een organisatie betaalt het volledige tarief en collega's ontvangen € 20,- korting.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.