Activiteit

Cliëntsensitief Communiceren

september 21
Tijd: 13:00 tot 16:45
Type: Masterclass

Tijdens deze masterclass leer je je goed afstemmen op je cliënt: wie heb je voor je? Hoe voelt hij/zij zich? In welk stadium van het hulpverleningsproces bevindt hij/zij zich: open voor hulp en toe aan verandering, of overweldigd door alle problemen? 

Je leert de invloed van cultuur en levensbeschouwing bespreken en hoe je alledaagse voorwerpen & symbolen kunt inzetten om het contact te verbeteren, knelpunten helder te krijgen en te werken aan verandering. 

De sprekers bieden concrete, out-of-the-box, handvatten voor een goede en constructieve communicatie aan de hand van twee praktische en inspirerende methodieken: het Cultureel Venster Jeugdhulpverlening en de methodiek Beschermen zonder Woorden.
‚Äč
Werken met deze methodieken maakt je bewust van je eigen communicatiestijl en de invloed van je eigen levensbeschouwelijke achtergrond op het contact met gezinnen. Het verbetert jullie contact en daardoor kun je eerder en betere stappen zetten in het hulpverlening- of zorgproces. 

Doelgroep: professionals in de jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulpverlening en jeugdbescherming. Overige geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom.

Locatie: Soesterberg (Kontakt der Kontinenten).

Het programma en informatie vind je hier.

Accreditatie wordt aangevraagd!

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: SaHa Communicatie
Functie: Eigenaar