Activiteit

Eendaagse training: jeugdzorgmethodieken inzetten bij niet-westerse cliënten

31 januari
Locatie: Pullman Eindhoven Cocagne
Tijd: 10:00 tot 17:00
Type: Training

De methodiek die jij in je werk binnen de jeugdzorg gebruikt, toepassen ten behoeve van jeugd uit niet-westerse gezinnen. Dat is wat je leert in deze ééndaagse training. 

Methodieken die gebruikt worden in de zorg en hulpverlening voor jeugdigen en gezinnen werken immers niet altijd even effectief wanneer ze ingezet worden bij mensen met een niet-westerse achtergrond. Ze zijn veelal ontwikkeld met autochtoon-Nederlandse jeugdigen en hun gezinnen in het achterhoofd. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de hulpverleningsdoelen die vaak gericht zijn op zaken als zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Maar in veel niet-westerse gezinnen gaat het juist niet om onafhankelijkheid, maar om saamhorigheid. Soortgelijke problemen kom je tegen op het niveau van de gebruikte werkwijzen en de (gespreks)technieken die je inzet in het contact met migrantenjeugd en hun ouders. Daardoor voelt de cliënt zich dan weer niet begrepen en ontstaan er bij de hulpverlener gevoelens van onzekerheid, onmacht en soms zelfs handelingsverlegenheid.

Zie: http://www.ces-educatie.nl/aanbod/177/eendaagse-training-jeugdzorgmethodieken-inzetten-bij-niet-westerse-clienten.html

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.