Activiteit

Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18

26 september
Locatie: Zwolle
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Cursus

Meestal verloopt de ontwikkeling van kinderen soepel. Maar als dat niet zo is, dan kunnen ouders en kinderen terecht bij de jeugdarts en/of jeugdverpleegkundige. Wil jij hen met raad en daad bijstaan? Wil je je verdiepen in de problematiek die zich kan voordoen bij de groei, ontwikkeling en opvoeding van een kind? Doe dan de geaccrediteerde zesdaagse Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0 – 18 jaar. Meer weten? Klik op Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18

Wat je leert Basiskennis voor de startende jeugdarts en verpleegkundige JGZ

Deze zesdaagse module is de eerste module van de  profielopleiding Jeugdgezondheidszorg (1e fase M&G voor artsen). Je kunt hem ook volgen als open bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.
Tijdens de module verdiep je je in de problematiek die zich kan voordoen bij de groei, ontwikkeling en opvoeding van een kind. Je verwerft basiskennis om als jeugdarts of jeugdverpleegkundige te werken in een jeugdgezondheidszorgorganisatie.
In deze introductiecursus komen zeer diverse onderwerpen aan bod. Een opsomming: ontwikkelingsonderzoek, eetgedrag, genotmiddelen, mondgezondheidszorg, overgewicht, psychosociale problematiek, kindermishandeling, zintuigscreening, opvoedondersteuning, huid- en hart afwijkingen, basiscommunicatievaardigheden in de spreekkamer, zorgstructuren en het rijksvaccinatieprogramma.

Na afloop van deze zesdaagse Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0 – 18:

  • kun je lege artis screenings en onderzoeken uitvoeren als jeugdprofessional
  • ken je een aantal richtlijnen JGZ en weet ze te gebruiken.

De leerstof maak je je eigen door middel van opdrachten, literatuur en een actieve inbreng tijdens het onderwijs.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door ervaren jeugdartsen binnen de JGZ 0-18. Voor zover mogelijk zijn zij werkzaam in de regio waar de module wordt gegeven.

Voor wie

Deze module is met name geschikt voor basisartsen en verpleegkundigen die starten met werken in de Jeugdgezondheidszorg. Ook huisartsen, kinderartsen (in opleiding) en artsen die om een één of andere reden tijdelijk werken binnen de jeugdgezondheidszorg, zijn welkom.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.