Activiteit

Training oudergericht werken

31 januari
Locatie: Aristo Eindhoven
Type: Cursus

In de zorg voor kinderen en gezinnen ligt een zware nadruk op de belangen van het kind. De belangen van het kind vallen echter sterk samen met de belangen van diens ouders. In de praktijk blijkt dat niet zelden de oplossing voor psycho-sociale problemen in samenwerking met ouders opgelost moeten worden. Oudergericht werken is daarom belangrijk. Onder oudergericht werken verstaan we een grondhouding naar ouders waarin hun ouderschap centraal staat zonder het kindbelang uit het oog te verliezen. Daarbij worden ouders zodanig ondersteund dat zij zelf oog voor hun specifieke positie als ouder behouden of weer krijgen.

 

Deze grondhouding komt tot uitdrukking in een positie waarin de professional consequent naast de ouder staat en niet bovengeschikt of ondergeschikt.

Het oudergericht communiceren houdt in dat de professional, startend vanuit het kindperspectief, continu sensitief is voor het ouderperspectief. Het aannemen van deze grondhouding is geen sinecure; zeker wanneer het kindbelang in het gedrang lijkt te komen. Daarom wordt er tevens ingegaan op het omgaan met eigen beeldvorming, weerstanden en vooroordelen richting ouders. 

Deze training / workshop is bedoeld voor professionals die hun persoonlijke en professionele ‘performance’ in contacten met ouders willen ontwikkelen en/of verbeteren.  

Meer info:

http://congresburo.com/agenda/71/i/oudergericht-werken.html

Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.