Nieuwsbericht

Vignet Gezonde School: groente, fruit en cheque van 1000 euro voor basisschool De Buitenkans

19 december 2018 | 1 minuut lezen

Basisschool De Buitenkans heeft vanochtend het vignet Gezonde School ontvangen van wethouder Zoetendal uit de gemeente Heerenveen. Ook ontving deze school een cheque van duizend euro en een kistje vol fruit en groente.

  

De Buitenkans heeft onder andere speciale aandacht voor het thema Voeding. Die is gevarieerd, biologisch, vrij van toegevoegde suikers, vegetarisch en fairtrade. De voeding zoals ontbijt, fruit, lunch, drinken, middagsnack en traktaties wordt door de school verzorgd. Ook wordt het aanbod regelmatig aangepast vanuit adviezen van de werkgroep voeding. Die bestaat uit ouders en teamvertegenwoordiging.

Daarnaast zijn kinderen zelf regelmatig te vinden in de grote keuken om gerechten te bereiden, vaak met producten uit de eigen biologische moestuin.

Bewegen en sport
De komende tijd gaat De Buitenkans werken aan het verkrijgen van het themacertificaat Bewegen en sport. Zo gaan de kinderen wekelijks naast de gymles een uur naar Sportstad Heerenveen om er te zwemmen.

Daarnaast is er gedurende de schooldag ruimte voor bewegen door onder andere meer buiten te zijn. Ook zijn er op de verlengde schooldag bijvoorbeeld voetbaltrainingen bij VV Nieuweschoot en zijn er danslessen.

HomeThema'sProfessionals