Nieuwsbericht

Samenwerking GroeiGids en Stichting Opvoeden.nl

Else de Groot
10 september 2013 | 1 minuut lezen

Opvoeden is een uitdagende taak waarbij ouders van alles tegenkomen. Mooie momenten en onvergetelijke ervaringen, maar soms ook minder leuke situaties. Dat levert vragen op.

Gevalideerde informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid

Stichting Opvoeden.nl en de GroeiGids werken samen om ouders en opvoeders te voorzien van betrouwbare, gevalideerde informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid. De informatie is preventief van aard en toegespitst op de verschillende leeftijdsfasen van het kind.

De redacties van Stichting Opvoeden.nl en de GroeiGids zijn nauw met elkaar verbonden

In de Landelijke Redactieraad van Stichting Opvoeden.nl komen alle kennis- en thema-instituten samen. Ook het hoofd van de GroeiGids-redactie participeert in deze redactieraad. De redactieraad ontwikkelt en valideert de informatie vanuit de vraag en behoefte van ouders en opvoeders. Dit is de input voor de online informatie op CJG-websites en vormt de basis voor de informatie in de GroeiGids-boekjes. De gevalideerde informatie die ouders op de websites en in de boekjes lezen, sluit daardoor perfect op elkaar aan.

Ouders goed voorlichten

Zo bieden we gemeenten en CJG’s de tools om ouders goed te kunnen voorlichten in het belang van het welzijn van hun kind. Een mooie manier voor iedere professional om zijn of haar visitekaartje af te geven!

Waar vind ik de gevalideerde informatie?

De gevalideerde informatie voor ouders en opvoeders is te vinden via steeds meer bestaande (digitale) kanalen, waaronder de CJG-websites en de producten van de GroeiGids, en op de landelijke website CJG.nl.

Meer weten over of heb je aanvullingen voor de gevalideerde informatie voor ouders?

Alles over het beheer, de ontwikkeling en verspreiding van de gevalideerde informatie voor ouders en opvoeders lees je op de website van Stichting Opvoeden.nl.

Meer weten over de producten van de GroeiGids?

Alles over de GroeiGids-boekjes en de GroeiApp lees je op de website van de GroeiGids.

HomeThema'sProfessionals