Nieuwsbericht

125e vignet Gezonde School voor basisschool de Twiske

5 februari 2014 | 1 minuut lezen

Basisschool de Twiske uit Amsterdam heeft op 5 februari het 125e themacertificaat Sport en bewegen van het vignet Gezonde School ontvangen. Tijdens de conferentie ‘Alles is gezondheid’ van het Nationaal Programma Preventie in congrescentrum Corpus in Leiden overhandigde Fred Voncken van het ministerie van OCW de plaquette aan adjunct-directrice Janneke Rondhout, vakleerkracht gym Nanette Winters en twee leerlingen van de Twiske.

Bevorderen gezond leven
Winters is er trots op dat de Twiske een Gezonde School is. “Onze school heeft gezondheid hoog in het vaandel staan en we zijn er dan ook trots op dat we voor onze betrokkenheid en inzet een officiële erkenning hebben gekregen”. De Twiske ontvangt het vignet voor het thema Bewegen en sport. “We vinden het belangrijk dat kinderen bewegen en spelenderwijs in aanraking komen met verschillende sporten. Het is niet alleen goed voor de ontwikkeling van het kind zelf, ook het sociale aspect van sporten en bewegen komt ze op latere leeftijd alleen maar van pas”, aldus Winters.

Vignet Gezonde School
Basisscholen kunnen voor acht thema’s een vignet aanvragen: Voeding, Sport en bewegen, Roken en alcohol, Hygiëne, huid, gebit, en gehoor, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Relaties en seksualiteit, Fysieke veiligheid en Milieu.

Gezonde School
Veel basisscholen werken al aan de gezondheid van hun leerlingen, bijvoorbeeld door voorlichting aan ouders over gezonde voeding of het organiseren van beweeg- en sportactiviteiten. De Gezonde School verbindt losse activiteiten in een planmatige en structurele aanpak. Het vignet is een erkenning voor scholen die structureel, planmatig en integraal werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.

Meer informatie
http://www.gezondeschool.nl/po/

De samenwerkingspartners van vignet Gezonde School zijn: Voedingscentrum, NISB, VeiligheidNL, Trimbos-instituut, Rutgers WPF, Pharos, Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, KVLO, MBO Raad, NOC*NSF, Ivoren Kruis, Nationale Hoorstichting, Longfonds, Soa Aids Nederland, RIVM/CGL, regionale GGD'en en PGV Nederland (voorheen GGD Nederland).

HomeThema'sProfessionals