Nieuwsbericht

Inmiddels al 236 gemeenten aangesloten op de CJG-informatiebank!

2 februari 2012 | 1 minuut lezen

In de landelijke CJG-informatiebank van Stichting Opvoeden.nl staat eenduidige en betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid voor ouders en opvoeders. Alle informatie is gevalideerd door landelijke kennis- en thema-instituten.

Beschikbaar voor alle CJG-websites
Een belangrijke doelstelling is dat elk CJG van de informatie gebruik zal gaan maken. Op hun websites, maar ook in de praktijk. Maar liefst 236 gemeenten (of CJG’s) hebben zich inmiddels al aangesloten bij de landelijke CJG-informatiebank en daar komen er dagelijks meer bij!

Ook beschikbaar voor alle huidige en toekomstige CJG apps!
Stichting Opvoeden.nl vindt het belangrijk dat ouders en opvoeders op élk platform eenduidige en betrouwbare informatie aangereikt krijgen op eenvoudige en toegankelijke wijze. Dat geldt dus ook voor alle CJG apps die ontwikkeld worden. Stichting Opvoeden.nl is hierbij nauw betrokken en heeft met betrekking tot het gebruik van de inhoud op CJG apps een aantal richtlijnen opgesteld.

Het redactieproces
Ook het redactieproces is voortvarend van start gegaan. Er komen meldingen binnen over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld over vroeghulp, borstvoeding, hechting, pgb en werken met een beperking. We streven ernaar om deze meldingen binnen een maand te behandelen. Dat wil zeggen dat we zo snel mogelijk de teksten verbeteren of aanvullen.

We vinden het erg belangrijk dat de informatie juist is en aansluit op de kennis en beleving van ouders en opvoeders. Bent u een professional en is er volgens u informatie onjuist? Dan horen we dat graag. U kunt uw opmerkingen mailen naar: helpdesk@stichtingopvoeden.nl.

De CJG-informatiebank
U vindt de teksten op één van de aangesloten CJG-websites: http://www.stichtingopvoeden.nl/aangesloten-bij-de-content-van-de-cjg-informatiebank.

HomeThema'sProfessionals