Nieuwsbericht

Landelijk keurmerk voor betrouwbare en toegankelijke opvoedinformatie

Else de Groot
24 september 2012 | 1 minuut lezen

ROTTERDAM Stichting Opvoeden.nl introduceert een keurmerk voor de informatie uit de CJG-informatiebank. Het keurmerk betekent dat de informatie betrouwbaar en toegankelijk is. Want ouders en opvoeders die vragen hebben over het opvoeden, het opgroeien of over de gezondheid van hun kind, willen graag makkelijk en snel het juiste antwoord vinden.

Gevalideerde informatie

Alle informatie in de CJG-informatiebank is gevalideerd. Dit betekent dat het wordt getoetst op juistheid en toegankelijkheid door kennis- en thema-instituten, beroepsverenigingen, lokale praktijkprofessionals en ouders en opvoeders zelf.

Herkenbaar en onderscheidend
Aan het keurmerk kunnen ouders en opvoeders de betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid uit de CJG-informatiebank op CJG-websites herkennen en onderscheiden van andere opvoed- en opgroeiinformatie op het internet.

Het keurmerk is nu beschikbaar
Inmiddels zijn meer dan 300 gemeenten met gratis aangesloten op de CJG-informatiebank. Dit betekent dat de informatie op hun CJG-websites en apps te vinden is. Stichting Opvoeden.nl stelt het keurmerk beschikbaar bij alle teksten uit de CJG-informatiebank. Is uw gemeente aangesloten en wilt u graag het keurmerk bij de teksten plaatsen? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting Opvoeden.nl: 088 1180200 of helpdesk@stichtingopvoeden.nl.

Meer weten?
Meer informatie over de CJG-informatiebank en het keurmerk vindt u op de website van Stichting Opvoeden.nl.

HomeThema'sProfessionals