Nieuwsbericht

Www.cjg.nl als toeleiding naar het gemeentelijk online CJG

Else de Groot
9 oktober 2012 | 1 minuut lezen

ROTTERDAM De meeste ouders en opvoeders beginnen hun zoektocht naar informatie over het opvoeden, opgroeien of de gezondheid van hun kinderen op Google. Op internet is veel informatie te vinden, maar niet alle informatie is actueel en betrouwbaar.

CJG-informatiebank
Stichting Opvoeden.nl vindt het belangrijk dat de eenduidige, betrouwbare informatie uit de landelijke CJG-informatiebank goed vindbaar is voor ouders en opvoeders. Ook via Google. Inmiddels zijn 320 gemeenten gratis aangesloten op deze informatie met hun CJG-websites en apps.

Momenteel onderzoekt een expert op het gebied van online marketing hoe Stichting Opvoeden.nl samen met gemeenten de vindbaarheid van de informatie op CJG-websites kan vergroten. De landelijke website CJG.nl biedt hierin kansen.

Online preventieve informatie
De informatie uit de CJG-informatiebank van Stichting Opvoeden.nl is gratis beschikbaar voor alle Nederlandse gemeenten en biedt preventieve informatie en tips. Het wijst ouders, opvoeders en jongeren de weg naar de lokale CJG’s. Op de website CJG.nl komt daarom bij de informatie uit de CJG-informatiebank ook een landkaartje te staan, zodat ouders en opvoeders de website en het adres van het CJG bij hen in de buurt gemakkelijk kunnen vinden en direct ernaartoe geleid worden.

Welke kansen ziet u?
Stichting Opvoeden.nl inventariseert momenteel alle suggesties voor het verbeteren van de vindbaarheid van de informatie en de mogelijkheden die de website CJG.nl biedt. De eerste suggesties zijn al binnen! Heeft u ook een goed idee ? Laat dit dat weten via de helpdesk: helpdesk@stichtingopvoeden.nl.

HomeThema'sProfessionals